Utvecklas som Financial Controller på Europas snabbast växande optik- och livsstilsbolag Synsam...

Utvecklas som Financial Controller på Europas snabbast växande optik- och livsstilsbolag Synsam...

Synsam Group, det snabbast växande optik- och livsstilsbolaget i Europa, söker nu en driven stjärna som vill få möjligheten att utvecklas i en positiv företagskultur och en koncern som växer och har stora tillväxtambitioner. Som Financial controller får du stort eget ansvar och chansen att vidareutvecklas i Synsam Groups förändringsfas.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Synsams räkning en Financial Controller till deras nyrenoverade huvudkontor, centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm. I denna roll ges du möjlighet att bli direktanställd hos Synsam i en tillsvidareanställning

Har du tidigare erfarenhet av att jobba med redovisning och nu vill ta steget in i en föränderlig, växande organisation där du även får arbeta med uppföljning och analys så är detta en mycket spännande roll för dig. Du ges möjligheten att arbeta verksamhetsnära och får också vara med på en förändringsresa.

I rollen som Financial Controller välkomnas du till ett sammansvetsat team om 10 personer där du rapporterar till din närmaste chef, Mikael Bergström, som är Head of Group Accounting. Du kommer arbeta verksamhetsnära med ett par legala enheter där du bland annat ansvarar för bokslut, rapportering och analys. Här får du möjlighet att växa med ansvar i en roll med många kontaktytor.

Arbetsuppgifter

Som Financial Controller kommer du arbeta med stort eget ansvar för legala enheter som holdingbolaget och centrallagret, där du även har ett nära samarbete med supply chain- enheten. Du ansvarar där för alla delar som är kopplade till bokslut, analyser och rapportering för dessa enheter och du kommer att ha en nära kontakt med ledningsgruppen genom att stötta såväl som att kravställa.

Du kommer till exempel att arbeta med:
 • Bokslut
 • Årsredovisning
 • Skattedeklaration
 • Uppföljning av utfall
 • Momsdeklaration
 • Avstämningar
 • Resultatanalyser
Vi söker dig som har ett öga för detaljer, ett starkt utvecklingsfokus och driv som vill ta dig an en komplex och utmanande nyckelroll.

Vi söker dig som

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper men ser även att du
 • Har högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande utbildning
 • Har som minst 3 års tidigare erfarenhet av redovisning, gärna som redovisningskonsult, där du arbetat självständigt med löpande bokföring och självständigt har gjort bokslut
 • Har mycket goda kunskaper i Excel
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift då du kommer använda båda språken i arbetet
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i Microsoft Dynamics och även ett plus om du har erfarenhet av att arbeta nära en supply chain funktion med redovisning.

Du har förmågan att strukturera upp dina dagar i en föränderlig miljö på ett effektivt sätt. Att ta stort eget ansvar ser du som något självklart och du trivs i en roll med många kontaktytor och där du har högt fokus på resultat. Det här är en tjänst för dig som tycker om att arbeta mot deadlines, har vissa kunskaper inom redovisning, är ansvarstagande, noggrann och kundorienterad med kommunikativ förmåga. Du räds inte för nya utmaningar, har ett mindset som välkomnar en flexibel arbetsmiljö och ett högt tempo.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt, vi tar hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare, direkt fast anställning
 • Lön: Fast månadslön beroende på erfarenhet och bakgrund
 • Placering: Sankt Eriksgatan 60, Kungsholmen, Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Synsams önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Ansök med CV och personligt brev. Observera att vi lägger stor vikt på din motivering av ditt intresse för tjänsten.
 • Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Finn mer information om Synsam