Servicetekniker till Nexus secutity solutions

Servicetekniker till Nexus secutity solutions

Har du ett intresse för identitets- och säkerhetslösningar, är tekniskt lagd och har en förmåga att lösa komplexa problem? I rollen som Servicetekniker blir du expert på Nexus produkter och får arbeta i en social och varierad roll. I en internationell och innovativ miljö finns här möjligheten att växa tillsammans med Nexus. Vi uppmanar dig att söka snarast då vi går igenom urvalet löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker två Servicetekniker till Nexus.

Svenskägda Nexus Group är en ledande leverantör av identitets- och säkerhetslösningar för fysisk och digital access. Här tar du plats på ett innovativt, snabbväxande och internationellt företag som har siktet på att växa ännu mer! Hos dem får du möjlighet att lära dig på djupet om ett flertal produkter och framförallt hjälpa kunder i olika branscher. Nexus kunder finns både i offentlig och privat sektor och är ofta stora organisationer inom exempelvis bank-, finans- och försvarsindustrin.

Du kommer bli en del av ett internationellt kompetent team där du får stöttning och kontinuerlig utbildning av Nexus produkter för att du ska utvecklas och kunna leverera den allra bästa servicen. Du kommer introduceras till arbetet genom att få följa med ut på olika typer av ärenden med erfarna kollegor för få en god förståelse och en naturlig ingång i teamet och organisationen redan från start. På Nexus råder det en familjär stämning med högt i tak där du har chansen till en social och energifull tillvaro där många umgås även efter arbetstid på exempelvis after works.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Nexus.

Arbetsuppgifter

Som Servicetekniker kommer du ansvara för supporten av Nexus egenutvecklade produkter gentemot kunder och partners på plats hos dem i Stockholmsområdet.

Du kommer vidare att:
 • Felsöka och lösa uppkomna problem kopplat till Nexus tjänster så kundernas verksamhet kan fungera på bästa sätt
 • Genomföra installationer och konfigurationer av både hård-och mjukvara
 • Tillhandahålla service, underhåll och uppdatering av diverse produkters hårdvaror och arbeta proaktivt för att produkters funktionalitet ska hålla en god nivå
På ett effektivt och kundfokuserat sätt planerar du själv upp dina dagar och prioriterar bland ärenden som inkommer. Du arbetar självständigt ute hos kunderna och utgår från kontoret eller hemifrån i egen servicebil, beroende på vad som passar bäst för dig och ditt arbete. Tillsammans med ditt närmsta team löser ni kunders behov men samarbetar även tillsammans med säljavdelningen, kundservice och externa leverantörer.

Tjänsten passar dig som vill arbeta i en flexibel, varierad och social roll på ett företag som arbetar med de senaste teknikerna inom sitt område.

Vi söker dig som
 • Har en relevant utbildning inom IT eller teknik alternativt har erfarenhet av installation av programvara och hårdvara inklusive konfiguration
 • Har erfarenhet av att underhålla mekaniska, elektriska och/eller elektroniska komponenter så som sensorer
 • Har B-körkort
 • Har grundläggande kunskaper i Officepaketet
 • Uttrycker dig obehindrat i både tal och skrift på svenska och engelska
Din kunskap kan med andra ord antingen inhämtats genom en relevant studiebakgrund och praktik eller genom arbetslivserfarenhet tillsammans med passande personliga egenskaper.

Det är meriterande om du
 • Har en utbildning med inriktning elektroteknik
 • Tidigare arbetat som servicetekniker eller med säkerhetslösningar
Som person ser vi att du besitter gåvan att kommunicera på ett lättförståeligt sätt och har viljan att hjälpa kunder och partners till en lösning på deras problem även de gånger det krävs ett extra handtag. Du motiveras av att förstå bakomliggande faktorer och har ett logiskt och lösningsfokuserat angreppssätt till dina arbetsuppgifter. Framförallt ser vi att du i den här roller trivs med att arbeta ansvarsfullt och självständigt.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Telefonplan, Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nexus önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenskägda Nexus Group är ett innovativt och snabbväxande produktbolag som utvecklar identitets- och säkerhetslösningar. Det säkrar samhället genom att möjliggöra betrodda identiteter för människor och saker i den fysiska och digitala världen. Det mesta av företagets teknik är integrerad i Nexus Smart ID-lösning, som tillhandahåller standardiserade och lättanvända moduler som gör det möjligt för organisationer att utfärda och hantera fysiska och digitala ID:n, hantera fysisk och digital access, använda elektroniska signaturer, samt utfärda och hantera PKI-certifikat (public key infrastructure). De vanligaste användningsområdena är företags-ID:n, medborgar-ID:n och säkerhet för sakernas internet (internet of things, IoT). Nexus har 300 anställda på 17 kontor i Europa, Indien och USA, samt ett globalt partnernätverk.