Utbildnings- och Systemadministratör till KTH

Utbildnings- och Systemadministratör till KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.
Du ansöker till tjänsten genom KTH:s rekryteringsverktyg, se länk i slutet av annonsen.

Information om uppdraget

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Avdelningsbeskrivning
Tjänsten är placerad vid avdelningen för utbildningsadministration (AUA) inom KTH:s universitetsförvaltning. AUA ansvarar för arbetet med processer, systemstöd, uppföljning och statistik inom antagning, studieadministration och examen. Inom antagning och examen har avdelningen en stor del av produktionsansvaret för dessa områden. Avdelningen har också i uppgift att skapa och genomföra utbildning inom de studieadministrativa datasystem KTH använder sig av.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos KTH.

Arbetsuppgifter

Som utbildnings- och systemadministratör kommer du tillsammans med två andra kollegor att ansvara för arbetet med att ta fram underlag för uppföljning av KTH:s utbildningsproduktion. Arbetet varierar cykliskt över året utifrån verksamhetens behov. I december och januari, t.ex. domineras arbetet av att ta fram underlag till årsredovisningen. Du kommer också att arbeta med och utveckla standardiserade rapporter för KTH:s ledning och skolor.

KTH tog i somras emot ett nytt studiedokumentationssystem, nya Ladok. Detta system erbjuder nya möjligheter till uppföljning än det förfarande KTH haft tidigare. Du kommer att, i samarbete och dialog med KTHs skolor, få ta fram och utveckla nya rutiner för att hämta statistik. Du kan också komma att få hålla workshops och användarutbildningar om uppföljning.

Ibland kan det hända att externa organisationer begär uppgifter om olika studentpopulationer som snabbt behöver sökas ut.
Förutom detta kommer du också att delta i hela avdelningens vardagliga arbete.

Vi söker dig som
  • Har en akademisk examen och gärna har läst statistik
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då det är nödvändigt för det dagliga arbetet
  • Har god kunskap om och erfarenhet av utbildningsadministration och högskolans regelverk
Vidare är det meriterande om du har arbetat i Ladok och Ladoks uppföljningsmodul samt har goda kunskaper i statistikfunktionerna i Excel. Där är även meriterande om du tidigare har arbetat inom högskola/universitet.
Erfarenhet av projektledning och arbete med digitala utbildningsplattformar är också meriterande för tjänsten.

Som person är du initiativtagande och har ett problemlösande tänk och förstår vad organisationen efterfrågar utifrån ett systemperspektiv. Du har kännedom om processorienterad verksamhet och har ett systemseende. Du har en god förmåga att samla in information och väga olika lösningsförslag för långsiktiga lösningar. Du är också strukturerad i ditt arbete och kan självständigt planera och organisera ditt arbete. Vidare arbetar du noggrant och ser till att ditt arbete lever upp till den kvalité som efterfrågas och du har god förmåga att samarbeta med alla typer av människor. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna och personlig lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan
Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Lägg in ditt CV samt en text som beskriver varför du är intresserad av denna tjänst. I denna rekryteringsprocess samarbetar KTH med Academic Work.

Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Stockholm

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer: VP-2019-0030

Kontakt:
Rekryteringskonsult Sebastian Larsson,

Rekryteringskoordinator Joanna Medner, 08-522 549 68

Caroline Boivie-Ekstrand, gruppchef, tel 08-790 7229

Publicerat: 2019-02-12

Sista ansökningsdag: 2019-03-05
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är Sveriges andra största bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären - young professionals.

Academic Work startade år 1998 med tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi känner oss stolta över att vi har fått vara med i början av fler än 100 000 människors karriärer och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor.

Besök oss på Academic Work (http://www.academicwork.se/) eller sociala medier:

https://www.linkedin.com/company-beta/162242/

https://www.facebook.com/AcademicWork

https://www.instagram.com/academicwork/

https://twitter.com/academicwork_se

https://www.youtube.com/user/AcademicWork