Upphandlare med juridisk kompetens till KTH

Upphandlare med juridisk kompetens till KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Information om uppdraget

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Som upphandlare kommer du tillhöra upphandlingsgruppen som idag består av 16 medarbetare. Upphandlingsgruppen är regelskapande, rådgivande, samordnande och utvärderande gentemot verksamheten i upphandlingsfrågor. Upphandlingsgruppens verksamhet vilar på tre ben, upphandling, e-handel och avtalsuppföljning. Gruppen ansvarar för genomförande av samtliga upphandlingar på KTH där värdet på upphandlingen överstiger direktupphandlingsgränsen, KTH:s E-handel, överprövningsärenden i upphandlingar och avtalsuppföljning. Upphandlingsgruppen leds av KTH:s upphandlingschef och placering för tjänsten är vid KTH Campus Valhallavägen i Stockholm.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du huvudsakligen arbeta med:
 • Genomföra alla typer av upphandlingar, främst direktivstyrda
 • Aktivt bidra med juridisk kompetens vid eventuella tvister och överprövningar samt ge stöd i förhandlingar
 • Förvalta avtal samt kontakter med sakkunniga och leverantörer
 • Bistå med implementering av ramavtal i KTH:s E-handelssystem
Du erbjuds en omväxlande roll i en dynamisk miljö där du får möjlighet att utveckla dina kunskaper inom upphandling. KTH erbjuder goda utvecklingsmöjligheter, stor frihet under eget ansvar och värnar om sina medarbetare. Du som medarbetare erbjuds en trygg anställning med goda personalförmåner, möjligheten till flexibla arbetstider och mycket mer som du kan läsa om här.

Vi söker dig som
 • Jurist, civilekonom, civilingenjör, högskoleingenjör eller annan relevant akademisk examen
 • Minst 3 års erfarenhet av arbete inom juridik, upphandling eller liknande exempelvis från leverantörssidan, byrå eller myndighet
 • Kunskap om överprövningar
 • Förhandlingsvana
 • Uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande:
 • Utbildning inom upphandling, inköp och upphandlingsjuridik
 • Erfarenhet av överprövningar
 • Erfarenhet av upphandlingsfrågor inom statlig myndighet
 • Erfarenhet av inköp, upphandling eller projektledning inom IT-branschen
För att lyckas i rollen är du ansvarstagande, strukturerad och har en hög personlig mognad samt integritet. Du behöver ha lätt för att sätta dig in i en komplex verksamhet, vara trygg i förhandlingssituationen samt kunna skapa relationer och samarbeta med olika typer av yrkesgrupper.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Stockholm

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer: VP-2019-0574

Kontakt: Rekryteringskonsult Elin Yeap, elin.yeap@academicwork.se

Publicerat: 2019-11-04

Sista ansökningsdag: 2019-11-21
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se