Unionen söker uppsatsläsare till tävling!

Unionen söker uppsatsläsare till tävling!

Studerar du en akademisk utbildning på Universitet eller Högskola och har fallenhet samt intresse för uppsatsskrivande? Delar du Unionens värderingar och har ett intresse för deras verksamhet? Unionen Student delar varje år ut stipendium till fem utav deras studentmedlemmars bästa uppsatser, och söker sig därför till dig som vill ingå i en grupp av jurymedlemmar. Du kommer att läsa utvalda uppsatser av hög kvalitet som du tar med dig till ett jurymöte där ni tillsammans korar årets vinnare. Uppdraget startar i april och urvalet sker löpande, så skynda in med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Unionens räkning uppsatsjurymedlemmar som under knappt en månads tid ska läsa ca fem uppsatser vardera och sedan sitta med i juryn för att tillsammans utse vinnarna i Unionen Students Uppsatsstipendium. Varje år delar Unionen Student ut stipendium på 10 000 kronor vardera till fem författare av en uppsats eller examensarbete på kandidat-, magister- och masternivå. Syftet är att belöna uppsatser eller exjobb som bidrar till ett roligare, tryggare och mer utvecklande arbetsliv för tjänstemän i det privata arbetslivet.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Unionen.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår du i Unionen Students Jurygrupp. Du kommer till att delta vid ett första uppstartsmöte den 8-9 april där instruktioner och arbete fördelas. Därefter kommer du under ett par veckors tid läsa ca tio uppsatser vilka du löpande bedömer skriftligen. Ni kommer att ha ett uppföljningsmöte den 19 april, och dina rankningar och sammanfattningar ska inkomma senast den 26 april.

Som avslutande aktivitet kommer du den 20 maj att delta vid ett jurymöte om ca 2 h där du får redogöra för dina lästa uppsatser utifrån på förhand uppsatta kriterier så att ni tillsammans i jurygruppen kan komma fram till de slutgiltiga vinnarna.

De fem stipendierna riktar sig till Unionens studentmedlemmar som studerar en akademisk utbildning med anknytning till det privata arbetslivet, som till exempel ingenjör, kommunikatör, IT- eller systemvetare, ekonom, farmaceut eller beteendevetare. För att vara aktuell för stipendiet ska studentens arbete vara godkänt och färdigställt under 2018/2019.

Vi söker dig som
  • För närvarande studerar på Högskola/Universitet och således själv har skrivit minst en akademisk uppsats tidigare, gärna på kandidatnivå.
  • Delar Unionens värderingar och hjärtefrågor. Dessa är Kompetens ger kraft, Fler och bättre jobb samt Balans i arbetslivet. Hjärtefrågorna är den röda tråden i verksamheten och handlar om hur man skapar fler jobb, tjänstemännens tillgänglighet på fritiden och frågan om kompetensutveckling genom hela arbetslivet.
  • Har ett intresse för arbetslivsrelaterade frågor
Det är meriterande om du har skrivit fler än en akademisk uppsats.

Som person är du noggrann, kvalitetsmedveten och duktig på kommunikation i såväl tal som skrift. Du kan det akademiska språket väl och förstår vikten utav att göra en rättvis och professionell bedömning utav respektive uppsats.

Övrig information
  • Start: April
  • Omfattning: Deltid, cirka en månad
  • Placering: Flexibelt / Olof Palmes Gata
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Unionens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. De har mer än 650 000 medlemmar, och dess medlemmar finns i allt från stora internationella koncerner till små familjeföretag. Deras vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet.