Unionen söker studerande Medlemsrågivare!

Unionen söker studerande Medlemsrågivare!

Är du student och på jakt efter det perfekta extrajobbet? Som Medlemsrådgivare hos Unionen är din främsta arbetsuppgift att erbjuda förstklassig service till Unionens medlemmar genom att informera dem om sina rättigheter. Detta är en otrolig möjlighet för dig som ser en framtid hos Unionen, då Unionen tror på en långsiktig kompetensutveckling internt. Uppdraget startar med en gedigen introduktion i januari, och urval sker löpande så skynda in med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker Medlemsrådgivare till Unionen. Du kommer tillhöra en grupp om ungefär 12 studenter och er främsta arbetsuppgift är att rådge Unionens medlemmar genom att informera dem om sina rättigheter samt coahca dem i deras arbetssituation. I tjänsten erbjuds du kontinuerlig kompetensutveckling och månatliga möten tillsammans med dina kollegor, ansvariga från Unionen samt din konsultchef på Academic Work. Kontoret ligger i fräscha nyrenoverade lokaler i centrala Stockholm. Du kommer att tillhöra en studentpool där du själv får lägga upp dina arbetstider, men du förväntas arbeta cirka 10h/vecka och extra under ledigheter som jul, och påsk. Under sommaren erbjuds heltidsjobb.

År 2018 rankades Unionen, för fjärde året i rad, som en av Sveriges 100 mest attraktiva arbetsgivare i målgruppen unga akademiker. Så här beskriver Elis Lindahl som är team manager på Unionens medlemsrådgivning hur det är att jobba på Unionen: "Förutom att jag har världens bästa kollegor får jag på Unionen möjligheter till personlig utveckling, förändring och meningsfullt arbete. Elis kommer att vara en av dina två ansvariga på arbetsplatsen.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Unionen. Uppdraget kommer att vara på deltid och tillsvidare, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Medlemsrådgivare kommer du på ett mycket professionellt sätt agera rådgivare till Unionens medlemmar, mestadels via telefon och mail.

Du kommer till exempel att:
 • Informera om Unionen och Unionens medlemskap och dess innehåll samt värva nya medlemmar
 • Hantera administrationen kopplat till medlemsskap
 • Svara på frågor om betalningar, medlemskap och medlemsuppgifter
 • Vid behov erbjuda lönecoachning och information om lönestatistik via telefon
Tjänsten passar dig som vill starta din karriär i en spännande organisation. Hos Unionen erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter och möjligheten att växa in i och tillsammans med en stor organisation. Unionen ser detta som en möjlighet att identifiera framtida medarbetare som på sikt ska utvecklas inom deras verksamhet.

Vi söker dig som
 • För närvarande är student på eftergymnasial nivå och har minst ett år kvar av din utbildning
 • Har goda kunskaper i det svenska och engelska språket såväl i tal som i skrift, då båda dessa språk förekommer i arbetet
 • Har tidigare arbetslivserfarenhet, detta är av stor vikt då en förutsättning för denna roll är att du har övergripande kunskap om hur arbetslivet fungerar
Det är meriterande om du

* Har tidigare erfarenhet från en servicerelaterad roll, gärna i en roll där du arbetat med telefon som främsta arbetsverktyg

Som person är du trygg i dig själv och klarar av att hantera situationer där du behöver ta viktiga beslut i stunden. Du är neutral i din kommunikation och förstår vikten av att skapa förtroende. Rollen kräver även att du är bra på att lyssna och visa empati i de ärenden du hanterar. För att bli framgångsrik i tjänsten tror du, precis som Unionen, på idén att fler kan påverka mer än en. Du motiveras av att arbeta mot konkreta mål och resultat. Du är glad och positiv och du sprider denna energi bland dina kollegor på arbetsplatsen.

Övrig information
 • Start: Januari
 • Omfattning: Deltid, cirka 10h/vecka
 • Placering: Olof Palmes gata
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Unionens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Juridisk rådgivning
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. De har mer än 650 000 medlemmar, och dess medlemmar finns i allt från stora internationella koncerner till små familjeföretag. Deras vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet.