Tysktalande student till Bookbeats kundsupport!

Tysktalande student till Bookbeats kundsupport!

Vill du ha ett flexibelt extrajobb och bli del av en spännande satsning inom Bonnierkoncernen? Vi söker dig som studerar på universitet eller högskola och talar och skriver tyska, svenska och engelska obehindrat.

Information om uppdraget

Academic Work söker för BookBeats räkning en tysktalande kundsupport som kan stötta upp och svara på kunders frågor enligt ett löpande schema. Detta är det perfekta extrajobbet då du kan logga in och arbeta varifrån du vill och således inte är knuten till ett kontor.

BookBeat påbörjade år 2015 en resa med målsättningen att skapa och framgångsrikt driva marknadens bästa tjänst för att hitta och uppleva digitala böcker, både i Sverige och internationellt. BookBeat är ett startup-bolag inom Bonnierkoncernen där alla som blir en del av det befintliga teamet tidigt får vara med på resan och hela tiden påverka hur BookBeat utvecklas, både på kort och lång sikt. Det viktigaste för de som blir del av teamet tror vi är nyfikenhet inför användare, böcker och ny teknik.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work men arbeta som konsult ute hos vår kund BookBeat.

Arbetsuppgifter

Som kundsupport kommer du främst att svara på svenska, tyska och engelska kunders frågor i BookBeats webbaserade supportsystem. Det kan vara frågor kring hur tjänsten fungerar, tekniska problem, kontoinställningar, försäljningsfrågor etc. Till din hjälp har du för de vanligaste frågorna färdiga mailmallar som du kan utgå från i din återkoppling till kund.

Dina arbetsuppgifter är således:
 • Svara på inkommande frågor rörande exempelvis tekniska problem, kontoinställningar och försäljning från företagets kunder via mail
 • Svara på kundfrågor i BookBeats sociala kanaler
Vi söker dig som
 • Är studerande och har minst ett år kvar av dina studier
 • Har tidigare erfarenhet av kundservice och administrativt arbete
 • Har mycket goda kunskaper i tyska, svenska och engelska, såväl i tal som i skrift, då all kommunikation externt kommer att ske i samtliga språk
Som person är du litteraturintresserad och duktig på att uttrycka dig skriftligt. Du är nyfiken på att lära dig hur saker fungerar samt har en god känsla för kundservice och kundbemötande. Då arbetet är självständigt krävs det också att du har en god problemlösningsförmåga och vågar ta egna initiativ.

Välkommen med din ansökan med bifogat CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsteamet stn07@academicwork.se under kontorstid. Ange gärna annonsid i ditt mail.

Skicka in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Övrig information
 • Start: Januari 2019
 • Omfattning: Långsiktigt, omkring 8 h/vecka
 • Placering: Flexibelt, du kan arbeta hemifrån med egen dator
 • Kontaktuppgifter: (Valfritt, bedöm själv om du anser det nödvändigt eller inte)
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Bookbeats önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn07@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Service & Kundtjänst, Kundtjänst
Typ av anställning Deltid, Extrajobb, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi på BookBeat påbörjade 2015 en resa med målet att erbjuda Europas ledande tjänst för digitala böcker. Vi är ett startup-bolag inom Bonnierkoncernen där alla som blir del av teamet får vara med på resan och påverka hur vi utvecklas både på kort och lång sikt.
Det viktigaste för de som blir del av teamet tror vi är nyfikenhet inför användare, marknadsföring, design, böcker och ny teknik. Den nyfikenheten ska driva oss till att hela tiden testa nya saker i tjänsten och låta användarna visa oss om vi är på rätt väg. Vi har i sommaren 2018 växt till cirka 50 stycken nyfikna och engagerade "doers" och räknar med att bli ännu fler närmaste tiden.