Två Global Buyers till Oriflame!

Två Global Buyers till Oriflame!

Är du självmotiverad, resultatdriven och uppskattar nära samarbete i en multifunktionell roll? Oriflame rekryterar nu två Global Buyers till sitt team Global Purchasing - en Global Project Buyer och en Global Finished Goods & Raw Materials Wellness Buyer. Dessa möjligheter passar dig med en bakgrund i inköp och ambitionen att fördjupa din kompetens i en internationell och snabb miljö.

Information om uppdraget

Academic Work söker nu en Global Finished Goods & Raw Materials Wellness Buyer och en Global Project Buyer på uppdrag av Oriflame.

Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Academic Work ansvarar för rekryteringsprocessen, men du kommer att anställas direkt av Oriflame. I båda dessa roller är du en nyckelmedlem i laget och du har stora chanser att växa på plats, ta del av speciella uppdrag samt röra dig lateralt och vertikalt inom organisationen.

Ange vilken roll du är intresserad av i motiveringen i din ansökan, tillsammans med din motivation.

Arbetsuppgifter

Som Global Project Buyer är du en viktig medlem i den globala inköpsorganisationen som ansvarar för upphandlingens leveranser i processen för ny produktutveckling i samarbete med det tvärfunktionella laget. Din roll är att säkerställa att rätt beslut fattas för produktlanseringar.

Till exempel kommer du att:
 • Vara en viktig bidragsgivare inom Oriflames globala NPD-process, och säkerställa rätt inköpslösningar för nya produkter genom nära samarbete.
 • Se till att inköpsleveranser i NPD är uppfyllda, från tidig upphandling till kostnadsberäkning och slutproduktkostnad.
 • Ansvara för leverantörsförhandlingar och RFQ-processer för nya produkter inom din kategori.
 • Leverera kostnadseffektiva produktalternativ för nya lanseringar, och leverera och rapportera kostnadsundantag och marginalförbättringar för nya produkter.
 • Hantera leverantörsproblem relaterade till nya produkter.
 • Stötta Global Commodity Category Manager inför supplier business reviews, med att hantera supplier performance feedback
Som Global Finished Goods & Raw Materials Wellness Buyer är du ansvarig för att samarbeta med relevanta intressenter och stötta Global Welfare Purchasing Category Manager i att se till att upphandling av färdiga varor och råvaror i Wellness köps på ett effektivt, professionellt och kostnadseffektivt sätt. Du bidrar till organisationens och avdelningens lönsamhet genom ett aktivt och effektivt arbete med att skapa och upprätthålla en konkurrensfördel.

Till exempel kommer du att:
 • Stötta kategoribehoven för utveckling av nya produkter, genom att arbeta nära med leverantörerna av CM och färdiga varor för att lansera produkter i tid och inom målkostnaden.
 • Utföra sourcingaktiviteter inom funktionella RM-grupper genom identifiering, godkännande och introduktion av nya leverantörer.
 • Säkerställa konsekventa och hållbara upphandlingar och leveranser, och aktivt delta i tvärfunktionella team för att uppnå kostnadsminskningsmål
 • Stötta CM för att säkerställa sourcingprocesser i världsklass - leverantörsutvärdering, urval och resultatrapportering, kontraktsförhandling, pris och total kostnadshantering.
 • Ha ägarskap av utvalda leverantörer inom RM-gruppen - inklusive leverantörsförvaltningsstyrning, riskbedömning, kontrakt och hantering av krav gentemot leverantörerna.
 • Proaktivt samarbeta med leverantörer och interna intressenter för att identifiera och hantera riskerna för utbudet i kategorin, både på färdigvaror och råvaror.
 • Säkerställa etiska inköp och fungera som förespråkare för Procurement i hela verksamheten, genom att bygga upp öppna och utmanande relationer med viktiga intressenter
Vi söker dig som

Vi söker dig som:
 • Har en kandidatexamen i Business eller Science (eller motsvarande examen)
 • Talar och skriver flytande engelska
 • Har utmärkta färdigheter i Excel och PowerPoint
 • Har minst 3 års yrkeserfarenhet, med minst 2 år i Procurement, gärna inom Raw Materials, alternativt med Finished Goods (för Global Finished Goods & Raw Materials Wellness Buyer).
Alternativt har du ...

* Minst. 5 års yrkeserfarenhet inom Procurement och / eller i en Supply Chain-miljö. Du har kunskaper om system för e-inköp och processer (för Global Project Buyer)

Det är meriterande om du:
 • Har ledarskaps- eller projektledningerfarenhet
 • Är bekant i IFS och Ariba affärssystem
 • Har erfarenhet från FMCG, Ingredients supply och/eller tillverkning
 • Har erfarenhet av globala positioner eller samarbete med globala funktioner
Som person är du en bra lagspelare med stark problemlösningsförmåga. Du trivs i ett högt tempo och du har en ambition att maximera både din och din organisations potential.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Månadslön enligt överenskommelse
 • Placering: Östermalm, Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskoordinator Lisa Löfström
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Oriflames önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mail under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Lager, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Oriflame grundades 1967 av två bröder och deras vän, och är nu ett internationellt skönhetsföretag som säljer direkt i mer än 60 länder över hela världen. Den breda portföljen av svenska, naturinspirerade, innovativa skönhetsprodukter marknadsförs genom en försäljningskraft på cirka 3 miljoner oberoende Oriflame Consultants, som tillsammans skapar en årlig omsättning på cirka 1,5 miljarder euro. Oriflame erbjuder en affärsmöjlighet för personer som vill börja tjäna pengar på dag ett och arbetar för att uppfylla sina personliga drömmar och ambitioner genom sitt unika affärsmöjlighetsbegrepp - Make Money Today och Fulfill Your Dreams Tomorrow. Respekt för människor och natur ligger till grund för företagets verksamhetsprinciper och återspeglas i deras sociala och miljömässiga policys. Oriflame stöder många välgörenhetsorganisationer över hela världen och är en co-founder av World Childhood Foundation. Oriflame Cosmetics är noterat på Nasdaq OMX Nordic Exchange.