Trimble AB lanserar nu sitt första rotationsprogram! Nyexaminerade automationsingenjörer - se hit!

Trimble AB lanserar nu sitt första rotationsprogram! Nyexaminerade automationsingenjörer - se hit!

I rotationsprogrammet hos Trimble, som är världsledande inom tillverkning av högteknologiska elektrooptiska mätsystem, får du det bästa av två världar. Du roterar mellan olika avdelningar och fördjupar dig i företagets processer och produkter under ett års tid, för att sedan bli del av teamet Produktionsteknik hos produktionsavdelningen. Här är chansen för dig som är intresserad av högteknologi att bli del av ett företag med stort fokus på utveckling och innovation.

Information om uppdraget

"Det som fick Trimble att sticka ut när jag sökte mitt första heltidsjobb var att deras produkter är fokuserade på optik, men även det faktum att man samlat både produktions- och utvecklingsavdelningarna på samma site. Det finns en stor vilja att sprida kunskap här på Trimble, och den goda stämningen på arbetet gör att man trivs väldigt bra." Så beskriver Erik som är tillverkningsingenjör, varför han valde jobbet på just Trimble.

Trimble är ett globalt företag med över 11 000 anställda i mer än 40 länder runt om i världen. Med över 2 000 unika patent samt R&D i mer än 15 länder utvecklar Trimble teknologier för positionering, modellering, uppkoppling och dataanalys.
Trimble AB i Danderyd har ca 270 anställda som utvecklar och tillverkar högteknologiska elektriska och optiska mätinstrument med hög precision som används inom bl. a. lantmäteri, byggkonstruktion, transport och logistik.

Till Trimbles rotationsprogram söker vi två nyexaminerade ingenjörer, en automationsingenjör och en mjukvaruutvecklare som vill kickstarta sin karriär hos ett världsledande högteknologiskt företag där man får följa produkten hela vägen från utveckling till produktion. Programmet är indelat i följande tre moment:
 • Introduktion till utvecklingsavdelningen: Du får sätta dig in i mjuk- och hårdvaruavdelningarna för en inblick i hur produkter tas fram och utvecklas på komponentnivå. Perioden innefattar Quality Assurance och fältarbete
 • Introduktion till produktionsavdelningen: Du får följa produktens resa från varumottagningen, när den fortfarande består av separata delar som monteras ihop i produktionslinan för att sedan testas, valideras och programmeras för slutkund
 • Specialisering inom valbar inriktning: Du fördjupar dig inom ett område för att lära dig mer om arbetssätt och system, exempelvis inom serviceteknologi, projektledning, kvalitet eller göra besök på andra siter
Utöver detta kommer du även att delta i interna utbildningar, mässor, ett kortare internship hos Trimbles försäljningsbolag samt fältarbete hos kund.

Arbetsuppgifter

Teamet Produktionsteknik tillhör produktionsavdelningen som består av 180 medarbetare med kompetens inom produktion, produktionsteknik, logistik och produktionsplanering samt inköp. Det dagliga arbetet bedrivs i nära samarbete med andra avdelningar med fokus på att:
 • Utveckla stationer och säkerställa deras funktion i produktion
 • Underhållsarbete och felsökning
Du kommer att vara en viktig del i att planera för nästa steg inom automation av produktionsarbetet.

Vi söker dig som
 • Akademisk examen inom Maskinteknik med inriktning automation eller en annan akademisk utbildning inom automation
 • Goda kunskaper i svenska samt engelska i tal samt skrift
För att bli framgångsrik i rollen ser vi gärna att du som person är självgående, ansvarstagande, initiativtagande.

Övrig information
 • Start: Januari 2020
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Danderyd, Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Isabelle Lundborg
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trimbles önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Trimble här.