Timanställd Kommunikatör med intresse för public service till Sveriges Radio Förvaltning!

Timanställd Kommunikatör med intresse för public service till Sveriges Radio Förvaltning!

Har du ett stort intresse för public service samt nyheter, kultur- och samhällsfrågor? Tycker du om att kommunicera med andra människor? Har du en annan huvudsaklig sysselsättning så som student eller egenföretagare men vill arbeta som timvikarie i en spännande roll på en fartfylld arbetsplats? Då kan du vara den vi söker! Läs mer om tjänsten nedan och ansök omgående!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Sveriges Radio Förvaltnings (SRF) räkning en Kommunikatör som kommer att vara anställd som timvikarie. SRF är ett kunskaps- och serviceföretag som ansvarar för gemensamma service- och stödfunktioner för SVT, SR och UR inom public service-gruppen. Det händer mycket på SRF och de behöver nu fylla på sin timvikariepool.

Du kommer att arbeta på en arbetsplats med härlig kultur och högt i tak som ständigt är i rörelse. På SRF Tele arbetar idag ungefär 20 personer på heltid och 10 timvikarier. Bakgrund och anställningstid hos dem som arbetar på SRF Tele varierar och det som är viktigt är att du tillsammans med dina kollegor drivs och motiveras av att hänga med och vara en del av det som händer i samhället.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SRF:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer vara behovsanställd hos SRF.

Arbetsuppgifter

Som Kommunikatör på SRF kommer du att arbeta i den koncerngemensamma växeln som är organiserad under SRF Tele. Här bemannas den traditionella växeln men även Sveriges Televisions Tittarservice samt Sveriges Radios Lyssnarservice. Här bemannas även en intern servicedesk som stöd för programbolagens redaktioner.

Du kommer att arbeta som timvikarie varierande tider på dygnet då de olika funktionerna är bemannade dygnet runt. Du som söker har en annan huvudsaklig sysselsättning i form av studier eller annat arbete och vi ser att du har möjlighet att arbeta mellan 40 125 timmar per månad.

Du kommer att introduceras genom att sitta tillsammans med en erfaren kollega för att succesivt ta samtal med stöd och slutligen ta egna samtal. Du kommer inledningsvis att arbeta dagtid för att så småningom även arbeta nattetid inledningsvis tillsammans med en kollega och så småningom ibland på egen hand.

Du kommer till exempel att:
 • Ta emot och hantera inkommande samtal till den koncerngemensamma växeln
 • Ta emot och hantera inkommande samtal till Tittar- samt Lyssnarservice samt sammanställa rapporter utifrån inkomna synpunkter, frågor och andra ärenden
 • Hantera olika typer av frågor per telefon från programbolagens redaktioner
Tjänsten passar dig som har en bred allmänbildning samt ett stort intresse för Public service samt nyheter, kultur- och samhällsfrågor och som vill utvecklas i en spännande roll på en händelserik arbetsplats.

Vi söker dig som
 • Har ett annan huvudsaklig sysselsättning i form av studier med minst 1,5 terminer kvar eller annat arbete
 • Har ett genuint intresse av att ge service till allmänhet och medarbetare via telefon
 • Har ett stort intresse för public service samt nyheter, kultur- och samhällsfrågor
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då samtalen genomförs på båda språken
 • Har en vana samt ett intresse för ny teknik
Det är meriterande om du..
 • Har erfarenhet från servicearbete och telefonvana
 • Har erfarenhet från arbete med sociala medier
Som person är du serviceinriktad och intresserad av det som händer i din omvärld. Arbetet som Kommunikatör kan ibland vara krävande och du behöver därför kunna prioritera mellan olika uppgifter. Vissa av samtalen som kommer in kan vara krävande och du är inte rädd för att ta dig an dessa med tålamod och ett gott bemötande.

Övrig information
 • Start: omgående/september
 • Omfattning: Behovsanställning ca 20 h/ vecka
 • Placering: Stockholm, Gärdet
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SRFs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Kundservice
Typ av anställning Deltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SRF är ett kunskaps- och serviceföretag som ansvarar för gemensamma service- och stödfunktioner för SVT, SR och UR inom public service-gruppen. SRF ägs av de tre programbolagen och är även fastighetsägare i Stockholm, Göteborg och Umeå där SVT, SR och UR bedriver programverksamhet. Organisationen består av ca 80 medarbetare.