Tidplanerare inom infrastruktur till Implenia

Tidplanerare inom infrastruktur till Implenia

Som Tidplanerare innehar du en viktig roll i projektet där du är med och planerar samt påverkar projektets fortsatta arbete framåt. Du får möjlighet att arbeta både strategiskt och analyserande och det här är nästa steg i karriären för dig som har inblick i anläggningsbranschen sen tidigare. Du kommer få lära dig mycket värdefull kompetens av dina kollegor och Implenia söker dig som långsiktigt vill utvecklas inom organisationen. Hos Implenia är ingen dag den andra lik och ditt arbete gör stor skillnad för alla Sveriges invånare som nyttjar broar, vägar, tunnlar och spårtrafik dagligen.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Implenias räkning en Tidplanerare till infrastrukturprojekt Johannelund som är en etapp i byggandet av nya Förbifart Stockholm.

I rollen kommer du att arbeta fram olika tidsplaner som du sedan följer upp, analyserar och kommunicerar ut feedback från. Det finns en tidplan i grova drag som du sedan vidareutvecklar till detaljplaner. Dessa revideras sen utifrån hur projektet löper på och tidplanen är också kopplad till budget. Det här är rollen för dig som gillar att analysera och arbeta med strategisk planering!

Du kommer vara en del av projektorganisationen och arbeta bredvid en kollega som också är Tidplanerare. Därmed kommer du få introduktion till rollen och gå vissa nödvändiga utbildningar. Kulturen hos Implenia präglas av samarbete och hjälpsamhet. Oavsett vilket roll du har i projektet så samarbetar alla tillsammans för att nå uppsatta mål och deadlines. Vidare är det en lättsam stämning med nära till skratt och variation i åldrarna hos medarbetarna. Hos Implenia märker du av den internationella miljön då koncernsspråk är engelska och Implenia har medarbetare ifrån 22 olika nationaliteter bland deras 300 medarbetare.

Du erbjuds
 • Frihet under ansvar och driva ditt egna arbete framåt mot uppsatta mål
 • Vara delaktig i utvecklandet av morgondagens infrastruktur
 • Utvecklingsmöjligheter och interna utbildningar
 • En arbetsplats med prestigelösa och välkomnande kollegor
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som Tidplanerare kommer du arbeta med strategisk planering och innehar en viktig roll i projektorganisationen när det kommer till framdriftens framfart och planering.

En vanlig arbetsdag kan till exempel innebära att du börjar med att gå en runda ute i produktionen för att samla in information som du sedan registrerar i mjukvaran för tidplanen. Efter detta gör du uppföljning på de aktiviteter som är planerade och analyserar hur dessa påverkar andra delar av driften. Därefter kommunicerar du ut och ger feedback utifrån tidsplansanalysen. Det kan även innefatta problemlösning för att optimera planeringen.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta med strategisk planering samt ansvara för uppföljning och uppdatering av tidsplan
 • Samla in information ute i produktionen
 • Delta i veckovisa produktionsmöten
 • Analysera tidsplaneringen och kommunicera uppdragets framdrift
Vi söker dig som
 • Har en utbildning inom exempelvis bygg/anläggning, samhällsplanerare, logistik, planering eller liknande
 • Har tidigare arbetslivserfarenhet ifrån anläggningsbranschen, antingen ifrån arbete under studier eller efter examen
 • Talar och skriver obehindrad svenska och engelska då språket förekommer i daglig kommunikation
 • Har mycket god datorvana och erfarenhet av att använda program/system
Det är meriterande om du:

* Varit med i ett projekt från start till slut

Som person är du:
 • Strukturerad
 • Noggrann
 • Ansvarstagande
Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt
 • Omfattning: Tillsvidare med chans till överrekrytering på sikt
 • Placering: Projekt Johannelund, Skattegårdsvägen 92. Närmaste T-bana är gröna linjen Johannelund.
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Implenias önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Implenia Sverige AB är ett företag som ser mångfald och jämställdhet som något centralt och viktigt för en hållbar framtid. Ledningen består idag av tre kvinnor och två män placerade i Göteborg och Stockholm. De har många års erfarenhet och kompetens inom utmanande infrastrukturprojekt, främst ifrån den tyska, österrikiska och schweiziska marknaden där de är den ledande byggpartnern. Sedan ett par år tillbaka är de även etablerade i Sverige samt Norge och har på kort tid vunnit många utmanande infrastrukturprojekt. De fortsätter att expandera i snabb takt och för att kunna nå målet 2021 med att vara 400 medarbetare så söker de nu fler juniora talanger som vill vara med att bygga och utveckla hållbar infrastruktur för framtiden.