Testingenjörer med intresse för MedTech till Boule Diagnostics AB

Testingenjörer med intresse för MedTech till Boule Diagnostics AB

Vill du vara med och rädda liv? Som testingenjör hos Boule gör du skillnad inom hälsovården för både människor och djur!
I rollen som testingenjör är du en central del av utvecklingsarbetet vilket innebär att din roll fyller en viktig funktion för att säkerställa att kommande och befintliga blodanalysinstrument har rätt funktioner och håller den höga kvalitet som Boule är kända för. Boules vision är att etablera en global position som en av de tre största aktörerna inom decentraliserad bloddiagnostik och söker nu fler juniora testingenjörer som vill följa med på deras resa.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Boule Diagnostics räkning tre testingenjörer till systemgruppen på utvecklingsavdelningen.

Boule Diagnostics AB är en av Sveriges största helsvenska diagnostikföretag. De både utvecklar, producerar och säljer sina avancerade blodanalysinstrument i sina lokaler i Spånga och är marknadsledande inom sin nisch.
Då Boule växer och fortsatt satsar på sitt utvecklingsarbete behöver de utöka med fler medarbetare samt även för att ett nytt produktvårdsteam ska sättas ihop.

Du kommer att tillhöra systemgruppen, som är ett av flera team på utvecklingsavdelningen. De samarbetar med bland annat teamen för mekanik, mjukvara, elektronik och hematologi samt produktionen. Du kommer arbeta med testning på instrument som håller på att utvecklas alternativt på befintliga instrument. Utvecklingsavdelningen har en mycket bra sammanhållning och stämningen på kontoret är familjär och det är högt i tak. Regelbundet anordnas det AW och andra aktiviteter efter arbetstid men du kan också hänga på gänget som kör padel en gång i veckan!

Boule har en bra blandning av både seniora och juniora kollegor och de eftersträvar att ha en dynamik i kompetensen då detta har gett goda resultat tidigare. Som junior ingenjör hos Boule kommer du få en god introduktion till arbetet och stöttning av mer seniora kollegor, samtidigt som du själv har förutsättningar att ta egna initiativ och driva ditt egna arbete framåt.

Du erbjuds
 • En arbetsplats med stark gemenskap och sammanhållning, och ett bolag med låg personalomsättning
 • Frihet under ansvar i ditt dagliga arbete där ditt arbete gör skillnad för både människor och djur
 • Goda utvecklingsmöjligheter internt då intentionen är att du på sikt ska ta dig an rollen som systemingenjör och vara med att utveckla framtida produkter tillsammans med utvecklingsteamet
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som testingenjör kommer du i huvudsak jobba med testning och verifiering av Boule Diagnostics blodanalysinstrument. Du testar allt ifrån delkomponenter till hela instrument, som innehåller flödessystem, rörlig mekanik, elektronik, mjukvara och kemi, i ett nära samarbete med konstruktörerna. Din roll innebär även att arbeta med tillhörande dokumentation.

Du kommer också att:
 • Arbeta med framtagning av testspecifikationer samt testplanering
 • Dokumentera testresultat i testrapporter
 • Felsöka, utreda och utvärdera delmoduler och kompletta system
 • Dokumentera konstruktionsgranskningar
 • Skriva statusrapporteringar
 • Delta i arbetet med att förbättra arbetssätt och processer
Vi söker dig som
 • Har en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom teknisk fysik eller medicinteknik, alternativt en kombination av båda
 • Har under utbildningen kommit i kontakt med testarbete vilket ska framgå i din ansökan
 • Talar och skriver obehindrat på såväl svenska som engelska då detta krävs vid dokumentation samt i kontakten med kunder och kollegor
Det är meriterande om du...
 • Har 1-3 års erfarenhet av kvalificerat testarbete
 • Tidigare har arbetat med medicintekniska produkter
Som person är du en driven teknikälskare som är mån om sammanhållningen i ditt team. Du är bra på att kommunicera och sprider härlig energi omkring dig samtidigt som du kan arbeta självständigt mot uppsatta mål. Vidare ser vi gärna att du också är strukturerad, analytisk och noggrann i ditt arbete.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Möjlighet att kunna bli överrekryterad till Boule på sikt förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.
 • Placering: Domnarvsgatan 4, Spånga
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Boules önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Boule Diagnostics AB är ett företag med ett starkt arv när det kommer till hematologitester. De utvecklade den första europeiska blodcellsräknaren och idag används deras instrument, reagenser, kalibratorer och kontroller av vårdgivare i hela världen. Boules produkter säljs idag i över 100 länder. Deras blodanalys bidrar till att ge en av de första och viktigaste indikatorerna på ett sjukdomstillstånd och Boules system spelar en allt viktigare roll i att hjälpa bygga upp infrastrukturen för små och medelstora vårdgivare på både human- och veterinärmarknaden. Boule Diagnostics AB är börsnoterat på NASDAQ Stockholm och har egen utveckling, produktion och försäljning och finns i Spånga i Stockholm. Boule Medical AB har idag cirka 80 medarbetare som arbetar i nya lokaler i Spånga.