Testare till Digitala Kanaler på Skandia

Testare till Digitala Kanaler på Skandia

Trivs du med att arbeta agilt och har erfarenhet av att arbeta med både manuella och automatiserade tester? Skandia söker nu dig som vill arbeta i en varierande roll där du som testare kommer att ingå i ett team som arbetar med allt från kravförståelse, design och implementation till testautomatisering. Här får du chansen att vara med och utveckla produkter i en spännande bransch som befinner sig i ständig utveckling. Låter detta intressant? Läs vidare och ansök redan idag då urval sker löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker just nu tre stycken testare till Skandia och deras tre team inom avdelningen Digitala Kanaler Privat. Detta är en spännande chans för dig som trivs i en bred roll och vill utvecklas tillsammans i ett team! På avdelningen Digitala kanaler Privat arbetar tre team med framtagandet av olika digitala produkter inom produktområdena försäkring, pension och bank.

Varje team består av totalt sju personer som tillsammans tar sig an olika problemlösningar, produktframställningar och arbetar sida vid sida för att stötta varandra i det dagliga arbetet i team som genomsyras av prestigelöshet och god sammanhållning. Vardera team arbetsleds av en Scrum master varav du, som en del av ett team, kommer ha det yttersta ansvaret för test-och kvalitetssäkringen i varje steg som teamet tar. Du kommer att ingå i ett agilt team i ett av Skandias SAFe-tåg, vilket är ett relativt nytt sätt att arbeta på inom Skandia och kommer att genomföra tester på den funktionalitet som teamet levererar. Utöver de nämnda rollerna består teamet av en Product Owner, mjukvaruarkitekt och utvecklare och tillsammans med teamet arbetar du fram strategier och rutiner för vilka olika typer av tester som ska genomföras. Till exempel består det av automatiserade tester och icke funktionella tester såsom prestandatester och säkerhetstester.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Skandia.

Arbetsuppgifter

Du kommer exempelvis...
 • Tillsammans med teamet analysera och bryta ner produkters olika funktioner och genom det bidra med testkompetens
 • Planera och analysera vilken typ av tester som behöver göras: prestanda, funktion, säkerhetstester
 • Genomföra tester: manuella och automation
 • Samarbeta dagligen med teamet ge feedback på utförda tester och demonstrera i liten och större grupp vilka typer av test som genomförts samt resultatet av dessa
Som testare på avledningen Digitala Kanaler Privat kommer du arbeta som ansvarig för ditt teams test- och kvalitetsarbete. Detta kommer att ske genom att Du bidrar med din expertis kring hur, när och var man ska genomföra tester för att säkerställa att teamets leverans håller en hög kvalitet. Arbetet innebär att det inte enbart är du som genomför testerna utan detta kan även genomföras av kollegorna i teamet men du ansvarar för att de genomförs och att resultaten följs upp.

Vi söker dig som
 • Har minst två års erfarenhet av test- och kvalitetssäkringsarbete
 • Ha en god testförståelse och tidigare har arbetat med testautomatisering
 • Har erfarenhet av agil metodik och testramverk
 • Talar och skriver svenska obehindrat och har kunskaper i engelska
Det är meriterande om du
 • Har en testledarutbildning och har arbetat i TFS tidigare då testarbetet idag hanteras i det systemet.
 • Om du har en utvecklarbackgrund då man både arbetar i nära samarbetare med utvecklare men även för att det underlättar arbetet med framställande av testautomatisering
Då du dagligen kommer att arbeta i ett team där ni tillsammans ska utvärdera och vidareutveckla produkter är det viktigt att du besitter en god förmåga att samarbeta. Du motiveras av att lära dig genom att ta dig an nya situationer och lämnar inte något åt slumpen. Vidare ansvarar du för hela testprocessen från början till slut samt dess uppföljning vilket gör det viktigt att du arbetar utifrån ett strukturerat arbetssätt som gör det lätt för någon annan att ta vid och sätta sig in i ditt arbete. Viljan att utvecklas och lära dig nya saker kommer vara avgörande i den här rollen!

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Lindhagensplan, Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Skandias önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
 • Kontaktuppgifter: Johanna Olsson +46 8 12 05 23 40 Joanna Medner
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på Academic Work
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Testare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skandia är en nordisk aktör som samlar allt från pension, försäkring och betalning av räkningar på ett och samma ställe. Med ett stort kundfokus vill de att man som kund ska kunna känna att man bygger grunden till en trygg pension och samtidigt är frisk på vägen dit. De förvaltar mer än 600 miljarder, har över två miljoner kunder och förenklar sparandet för dem genom vår rådgivning. Som arbetsgivare letar Skandia efter personer med engagemang och vilja att förändra. De har en historia av ständiga innovationer, så nyfikenhet och vilja att lära nytt är viktigt för dem. Genom olika initiativ som du kan läsa om här belyser de även sitt samhällsengagemang och vill bidra i större sammanhang.

På Skandia får du mycket mer än lön för ditt arbete och engagemang, t ex ett stort antal förmåner som kan ge dig förbättrad ekonomi på sikt och som berikar ditt liv och välbefinnande. På Skandia arbetar de med att kombinera affärsnytta, lönsamhet och samhällsnytta genom olika initiativ som du kan läsa mer om här. Skandia sitter i ljusa och tilltalande lokaler med gym och gruppträningsmöjligheter i en lugn del av city, ett stenkast från shopping, grönområden och kollektivtrafik.