Teknisk supportansvarig till medieanalysbolaget Retriever

Teknisk supportansvarig till medieanalysbolaget Retriever

Vill du vara med och bygga upp den lokala IT-funktionen på Stockholmskontoret på ett av Nordens största medieanalysföretag? Vill du utvecklas som supportmedarbetare men också ha ett finger med i spelet vad gäller utveckling av produktionen och driften? Hos Retriever erbjuds du en tjänst med flera kontaktytor inom organisationen i både Stockholm och i Oslo. I denna roll får du en möjlighet att växa med ansvar och kan på så sätt genomföra samma karriärsresa som flera andra anställda hos Retriever redan gjort. Välkommen med din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Retrievers räkning en kreativ och självgående teknisk supportmedarbetare till deras kontor i centrala Stockholm. Här kommer du att arbeta tillsammans med ett sjuttiotal kollegor som är verksamma inom roller som Customer Managers, KAM, Medieanalytiker och administration. I rollen som teknisk support kommer du att rapportera till din närmaste chef på det norska kontoret som har ett erfaret teknikteam som består av ett femtiotal medarbetare som finns tillgängliga via mail, Skype och telefon för att hjälpa dig att vägleda dig rätt. Du kommer såklart att erbjudas resor till Norge då och då för att få möjlighet att kompetensutvecklas tillsammans med övriga teamet. Du kommer att få en bra onboarding-plan för att du ska förstå olika roller inom organisationen och olika system så att du på bästa sätt ska kunna skapa dig en förståelse för organisationen du ska supportera. Retriever är ett företag som gör stora satsningar på sin digitala plattform och som strävar efter att ständigt ligga i teknisk framkant.

Retriever har kontor i Stockholm, Göteborg, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn där totalt 200 anställda medarbetare drivs av att förstå omvärlden genom mediebevakning och medieanalys. I nära 20 år har de lyssnat, bevakat, mätt och analyserat mediebilden, vilket möjliggör för kunder, som är verksamma i både privat och offentlig regi, att ta del av begriplig och relevant information. Tillsammans åker medarbetarna på årliga resor, arrangerar AW:s, fredagsfikor och andra aktiviteter för att utveckla och skapa goda relationer på arbetsplatsen. Hos Retriever kommer ledorden Engagemang, Nytänkande och Pålitlighet att vägleda dig genom din arbetsdag, vilket återspeglas i hela organisationen.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Retrievers önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Retriever.

Arbetsuppgifter

Som teknisk supportmedarbetare kommer du delvis att arbeta med second line-support, vilket innebär att du stöttar de medarbetare som sitter i first line-support (Customer Relations) när ärenden blir för tekniskt komplexa. Du kommer att administrera i Active Directory. Du är delaktig i att skapa problemformulering och felrapporter mot utvecklingsavdelningen och arbetar regelbundet i ärendehanteringssystemet JIRA. Du har ingen direkt kundkontakt, men jobbar serviceinriktat mot hela internorganisationen.

Därutöver kommer du att vara delaktig i att utveckla automatiserade rutiner som kopplar an till produktionen och driften. Detta innebär att du kommer att jobba med PHP, Perl, MYSQL, FAST, Elasticsearch och HTML5/CSS/Javascript och Unix Terminal. Men låt dig inte skrämmas, det du inte kan lär du dig tillsammans med mer seniora kollegor!

Mer specifikt kommer du att:
 • Stötta first line-supporten (Customer Relations) i tekniska frågor
 • Skapa problemformuleringar och felrapporter för att kunna arbeta proaktivt med supportarbetet
 • Tillsammans med support teamet utveckla script och moduler för automatiserade rutiner
 • Hantera driften på det svenska kontoret och ansvara för inköp av datorer och IT-relaterad utrustning.
Tjänsten passar dig som vill arbeta i en kombinerad roll i gränslandet mellan support och utveckling och som trivs med att ta självständigt ansvar för IT på Stockholmskontoret med stöd från Norgekontoret. På sikt finns det möjlighet att arbeta med produktutveckling och projektledning inom IT. Här kommer du att växa med ansvar!

Vi söker dig som
 • Har en relevant högskoleexamen, exempelvis inom Systemvetenskap alternativt har ett brinnande intresse för IT och problemlösning
 • Har tidigare erfarenhet från ett servicerelaterat yrke, till fördel som teknisk support
 • Har ett intresse för SQL, Linux och gärna något script- eller programmeringsspråk
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska, då koncernspråket är engelska.
Som person är du kommunikativ och serviceminded, vilket gör att du har lätt för att bygga relation med hela organisationen. Vidare är du lösningsorienterad och ser möjligheter där andra ser problem. Du brinner för teknisk problemlösning och är en engagerad medarbetare som ständigt tar egna initiativ till förbättring i arbetet.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, provanställning tillämpas
 • Placering: Birger Jarlsgatan, Östermalm
 • Kontaktuppgifter: Josefin Nilsson, Rekryterare
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Support
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Retriever är ett bolag som arbetar med data, analys och insikt. Det finns många ord som beskriver vad de gör men i själva verket handlar det om att Retriever drivs av att förstå vår omvärld. De har aldrig fattat grejen med att gå på magkänsla de hyllar fakta och kämpar varje dag för att förstå vår omvärld, lite bättre. I nära 20 år har de lyssnat, bevakat, mätt och analyserat mediebilden och kokat ner komplicerad fakta till begriplig information som deras kunder kan agera på. Retriever har Nordens största analyskår inom sin bransch, som brinner för att leverera de bästa insikterna inom mediebevakning, analys och affärsinformation.

Retriever är stolta över att vara medlem i de internationella branschorganisationerna AMEC, FIBEP och PDLN.