Teknisk säljare till Penlink

Teknisk säljare till Penlink

Är du intresserad av teknik och kundrelationer och redo för din nästa utmaning i karriären? Vill du till ett mindre bolag med entreprenörsanda, korta beslutsvägar och en möjlighet att utvecklas i en bred roll som kombinerar sälj och teknik kan detta vara tjänsten för dig. Läs vidare!

Information om uppdraget

Penlink AB, som är en del av Addtech-koncernen, tillhandahåller som oberoende leverantör, elektromekaniska komponenter och servosystem till den nordiska industrin. Tillsammans med deras partners arbetar de för att hjälpa kunder att effektivisera befintliga lösningar och hjälpa dem med design och utveckling av nya komponenter och system. Penlink lägger stor fokus på leverans och kvalitet i allt de gör - från kommunikation, kundservice och i skapandeprocessen och de har ett stort fokus på att alltid bli bättre på det de gör.

Bolaget består i dagsläget av nio medarbetare och med anledning av att de just nu är i en stark tillväxtfas så behöver de stärska upp sin personalstyrka med en teknisk säljare. Penlink är en platt organisation där kommunikationen sker mellan alla i bolaget och alla arbetar som ett team. Rollen som teknisk säljare innebär stor frihet under ansvar och Penlinks förhoppning är att du ska vilja utvecklas i din roll och inom bolaget på lång sikt!

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med bolagets hela produktprogram vilket inkluderar bland annat roterskarvar, motorer, motorstyrning, pulsgivare, INS-komponenter/tröghetssensorer och elektrooptiker. Du kommer att ansvara för att bearbeta såväl nya som befintliga kunder i olika branscher, både inom Sverige och övriga Norden. Detta är en tjänst för dig som lockas av att arbeta i en roll där du kombinerar teknik och relationsskapande och du kommer att arbeta med hela säljprocessen, från ax till limpa. Säljcyklerna är oftast lite längre, mellan några månader upp till några år - något som kommer ge dig mycket goda möjligheter att skapa långsiktiga kundrelationer och en chans att bli expert på de produkter och tekniska lösningar du säljer.

Dina arbetsuppgifter kommer exempelvis vara:
 • Uppsökande av nya kunder och bearbetning av befintliga kontaktpersoner och leads
 • Göra behovsanalyser
 • Genomföra kundmöten och ge rekommendationer kring tekniska lösningar och produkter
 • Tolkning av avtal och prisförhandling
Du kommer att erbjudas en bra introduktion där du till en början kommer att gå bredvid en mer senior säljare och de tekniska projektledarna. Du kommer även erbjudas interna utbildningar av Penlink samt utbildningar hos leverantörerna för att du ska få en ännu bättre förståelse för produkterna. Då Penlink har ett stort produktutbud kommer du ha mycket att lära i denna roll och vi ser det som viktigt att du har en prestigelös inställning och en stor vilja att utvecklas i din roll och tillsammans med dina kollegor.

Vi söker dig som
 • Har en relevant teknisk utbildning, exempelvis inom elektronik, mekanik eller liknande
 • Har några års erfarenhet av att ha arbetat kundnära med försäljning av tekniska lösningar och/eller tekniska produkter
 • Har B-körkort
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska då båda språken används i arbetet
I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt intresse för tjänsten. De personliga kompetenser som är särskilt viktiga är:
 • Samarbetsförmåga
 • Affärsmässighet
 • Problemlösande
 • Uthållighet
Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, resor inom Norden ingår i rollen
 • Lön: Fast lön + provision
 • Placering: Västberga, Stockholm
 • Kontaktperson: Ansvarig rekryteringskonsult Johanna Sörell, johanna.sorell@academicwork.se samt Rekryteringskoordinator Malin Snårbacka, malin.snarbacka@academicwork.se
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Idag tillhandahåller Penlink AB tjänster som oberoende leverantör av elektromekaniska komponenter och servosystem för automationsindustrin och är baserad i Stockholm, Sverige. Penlink AB är sedan oktober 2016 en del av Addtech. Penlinks team har stor erfarenhet av produkter inom denna sektor. Tillsammans med våra partners kan vi hjälpa våra kunder att effektivisera befintliga lösningar och hjälpa dem med design, planering och ny installation av komplexa övergripande lösningar. Läs mer om hur Penlink AN presenterar sig på deras hemsida: https://www.penlink.se/