Teknisk koordinator till globalt transportbolag av läkemedel!

Teknisk koordinator till globalt transportbolag av läkemedel!

Envirotainer är en global marknadsledande leverantör av flygfrakt inom cold chain till främst läkemedelsföretag. I över 25 år har företaget möjliggjort pålitlig transport av känsliga och ömtåliga produkter genom ett globalt nätverk av flygbolag och logistikpartners. Vi söker dig som vill arbeta i en teknisk roll på ett globalt företag där ditt fokus kommer ligga på teknisk dokumentation på en hög nivå. Har du en relevant eftergymnasial utbildning och ett stort intresse för förbättringsarbeten kan det här vara en tjänst för dig. Välkommen in med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Teknisk koordinator till Envirotainer. Envirotainer arbetar globalt med kunder över hela världen och är lösningen på deras logistikbehov. Envirotainer säkerställer att deras containrar är fullt fungerande och att de är där de behövs i utsatt tid. De levererar inte bara dessa containers, utan hjälper även kunderna att planera och genomföra framgångsrika leveranser när det kommer till cold chain till främst läkemedelsföretag.

Du kommer ingå i avdelningen Global Service Network. För att säkerställa pålitliga containers runt om i världen är Envirotainers globala servicenätverk nyckelaktörer när det gäller processerna i hantering och inspektion. Avdelningen säkerställer att Envirotainer kan leverera helt funktionella containers när kunderna behöver dem på deras 53 stationer globalt. Global Service Network är representerat i Singapore, Amsterdam, Dallas och Upplands Väsby som är Envirotainers huvudsäte. Din arbetsplats kommer vara Upplands Väsby, och det kan förekomma resor men ingenting som är planerat. Din roll i teamet kommer vara att ansvara för den tekniska dokumentationen i det material som sedan ska ut till operatörerna runt om i världen.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Envirotainer under dina sex första månader, om uppdraget känns bra för båda parter finns det goda möjligheter att bli långsiktig i rollen.

Arbetsuppgifter

I rollen som teknisk koordinator kommer du delta i olika tekniska projekt där ditt huvudsakliga ansvar är den tekniska dokumentationen. Du kommer vara spindeln i nätet mellan din egna avdelning och Envirotainers R&D avdelning. Du kommer djupdyka i den tekniska dokumentationen som skickas ut till Envirotainers olika stationer och ditt arbete innebär kontinuerliga förbättringsarbeten. Du kommer djupdyka i de tekniska texterna som levereras till dig och med det skapa dig en förståelse och eventuellt skriva om dessa så att texten blir lätthanterlig och användarvänlig.

Du kommer till exempel att..
  • På en avancerad nivå arbeta med teknisk dokumentation
  • Delta i korsfunktionella projekt och möten
  • Agera teknisk stöd både internt och externt
Vi söker dig som
  • Har relevant eftergymnasial utbildning, tex. Högskoleingenjör inom relevant område
  • Talar och skriver flytande på engelska samt svenska, då båda språken förekommer i ditt dagliga arbeta med dokumentationen, då majoriteten av texterna skrivs på engelska så är det viktigt att du känner dig trygg i det
  • Minst 2 års erfarenhet av teknisk dokumentation eller annan relevant erfarenhet som vi bedömer är likvärdig, tex. Arbetat som Technical Writer
  • Är teknisk lagd då du kommer behöva skapa dig en förståelse för Envirotainers produkt
Meriterande är om du..
  • Har flera års erfarenhet av teknisk dokumentation på en avancerad nivå
  • Har erfarenhet som projektledare
  • Har erfarenhet av branschen
Vi söker dig som är driven och är bra på att föra ditt arbete framåt i rätt riktning. Du är flexibel och kan hantera flera projekt samtidigt. Vi ser att det är viktigt att du är bra på att hålla deadlines och kan prioritera rätt uppgifter, och att du har dokumenterad erfarenhet inom detta. Vidare ser vi att du har god samarbetsförmåga, då du kommer ingå i ett sammansvetsat team där alla hjälper alla.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Koordinator, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Envirotainer är en global marknadsledande leverantör av flygfrakt inom cold chain till främst läkemedelsföretag. I över 25 år har företaget möjliggjort pålitlig transport av känsliga och ömtåliga produkter genom ett globalt nätverk av flygbolag och logistikpartners.

Företaget tillverkar och leasar ut temperaturreglerade containerlösningar för flygtransport inklusive validering, support, service och underhåll. Envirotainer är ett svenskt bolag vars produktion och utveckling är förlagd vid huvudkontorer i Upplands Väsby. De har säljrepresentanter i 20 länder runt om i världen och merparten av de ca 150 anställda är baserade vid enheterna i Sverige (Upplands Väsby & Rosersberg), Tyskland (Frankfurt), USA (Dallas) och Singapore.

Under de senaste åren har Envirotainer vunnit prestigefyllda priser såsom Export Hermes, Posten Logistik Awards och Stora Exportpriset.