Teknisk ingenjör till innovativt tillväxtföretag

Teknisk ingenjör till innovativt tillväxtföretag

Har du en dröm att arbeta i ett innovativt tillväxtföretag? Då är du antagligen personen som vi söker. Mips är specialiserat på hjälmbaserad säkerhet och är världsledande inom detta område. Lösningen, vilken är patenterad på samtliga relevanta marknader säljs till den globala hjälmindustrin. Mips består av nyfikna och engagerade personer som gemensamt jobbar för att skapa en tryggare vardag för medmänniskor.

Information om uppdraget

MIPS säljer sina produkter till hjälmtillverkare som implementerar MIPS teknologi i hjälmar som sedan marknadsförs till slutanvändare. MIPS arbetar med ett flertal av de större hjälmtillverkarna i världen inom kategorin sporthjälmar, men säljer även bolagets lösningar till varumärken verksamma inom kategorierna motorcykel- och säkerhetshjälmar.

MIPS har sitt huvudkontor i Täby, där deras unika testanläggning också är belägen. Produktion sker i Kina. Totalt är de idag ca 60 medarbetare som arbetar med försäljning, forskning och utveckling, produktion och administration.

Mips växer ständigt och är nu på jakt efter en nyfiken och driven Teknisk ingenjör till deras produktutvecklingsteam!

Du erbjuds
 • Ett innovativt bolag som arbetar med en internationell spelplan
 • Hamna i ett ungt bolag med stora utvecklingsmöjligheter inom bolaget
 • Härligt gäng kollegor som är i ständig rörelse - kanske på ett pass på deras egna gym eller en cykelrunda på lunchen?
 • Ett utvecklande arbete i ett högt tempo med ett brett ansvarsområde
Arbetsuppgifter

I rollen får du vara en del av ett implementationsteam bestående av 10 ingenjörer samt 3 projektledare som alla arbetar med att implementera Mips produkterna i deras kunders hjälmar. Kunderna är några av de största hjälmtillverkarna runt om i världen. Du hanterar ofta flera projekt samtidigt tillsammans med en projektledare, där du har ansvar för de sakliga och tekniska frågorna i framtagningen av Mips rotationsskydd.

Dina kontaktområden är både internt inom bolaget med säljavdelningen, projektledare och resten av teamet men även Mips Kina-kontor samt förstås externt med kund.

Ett typiskt projekt omfattar ritning i CAD, testning av hjälmar i Mips labb samt dokumentation och uppföljning.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Skapa rotationsskydd till hjälmar i CAD (SolidWorks)
 • Kommunikation och relationskapande med kunder samt internt i bolaget för att driva projekt framåt
 • Testning i labb samt dokumentation
Vi söker dig som
 • Civilingenjörsutbildning gärna mot produktutveckling/design. Du kan vara nyexaminerad eller ha några års erfarenhet
 • Tidigare arbetat i CAD-program
 • Talar och skriver obehindrat på engelska och svenska
Som person är du nyfiken, driven och hungrig på kunskap! Du gillar att få saker gjort och gillar att ha många bollar i luften. Du tycker om att ha ett socialt arbete med kontaktytor världen över samtidigt som du får använda din tekniska ådra. Du är van att ta självständigt ansvar för dina arbetsuppgifter och håller engagemang uppe trots motgångar. Om du, liksom teamet, har ett stort intresse för cykel, skidor eller liknande så kommer du att trivas väldigt bra.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Täby, Stockholm
 • Anställningsform: Tillsvidare
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Mips önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se