Teknikintresserad? Bli monteringstekniker hos Finisar!

Teknikintresserad? Bli monteringstekniker hos Finisar!

Har du gymnasiekompetens, ett stort engagemang och vill utvecklas i en roll där du får användning av din passion för att lära dig ny teknik? Som monteringstekniker kommer du att få lära dig att montera chip som används för digital kommunikation runt om i världen. Nu söker vi dig som har en förmåga att se detaljer, har en stadig hand och en stor motivation att hitta ett långsiktigt jobb där du får möjlighet att utvecklas!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Finisars räkning en person som vill utvecklas som monteringstekniker till deras kontor i Järfälla. Rollen har uppkommit då Finisar har utökat sin produktion. Academic Work har rekryterat flera engagerade medarbetare och söker nu ytterligare en person som vill vara med på Finisars fortsatta resa.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Finisars önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
AcademicWork.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Finisar.

Arbetsuppgifter

Hos Finisar kommer du att få lära dig allt om fiberoptik. Finisar är nämligen världsledande inom detta område och på fabriken i Järfälla sker både utveckling och produktion av företagets produkter. Som monteringstekniker kommer du vara en viktig del i att utveckla och kvalitetssäkra chipen. Du kommer främst att arbeta med att klyva, montera och bonda avstämbara laserchip. Detta arbete kommer utföras i labb- och renrumsmiljö med skyddskläder för att förhindra att partiklar hamnar på de känsliga chipen. Du kommer arbeta både i team och individuellt och du kommer vara en del av en grupp om 6 personer med bra sammanhållning och god stämning. Du behöver inte ha erfarenhet av arbetsuppgifterna sedan tidigare, du kommer få en gedigen introduktion, bli tilldelad en fadder och initialt gå bredvid en mer senior kollega tills att du kan jobba mer självständigt och ta större ansvar.

Du kommer till exempel att få lära dig och arbeta med att:
 • Utföra ankomstkontroller av material
 • Klyva skivor till chip
 • Montering och bondning av chip på bärare
 • Utföra temperaturcykling
Vi söker dig som
 • Har en slutförd gymnasieutbildning
 • Har en stadig hand och god finmotorik samt syn
 • Har grundläggande kunskaper i Excel
 • Talar och skriver flytande svenska och engelska då båda språken används i arbetet dagligen
Det är meriterande om du:

* Har tidigare erfarenhet av mikroskåparbete eller en liknande roll, detta är dock inget krav

Som person är du strukturerad och framförallt noggrann i ditt arbete då du kommer hantera små komponenter och mätvärden där du inte kan ta fel på siffror. Detta innebär också att du har en känsla för detaljer och beskriver dig själv som analytisk där du arbetar systematiskt och har en förmåga att planera och organisera din arbetsdag så att det planerade arbetet blir klart i tid. Vidare ser vi att du är ödmjuk, samarbetsvillig och tycker om att ta egna initiativ och arbeta självständigt men med dina kollegor som stöd.

Övrig information
 • Omfattning: Heltid, skift (dag & kväll).
 • Placering: Järfälla, Stockholm (Pendeltåg till Jakobsberg därefter buss)
 • Kontaktuppgifter: Johanna Sörell, Recruitment Coordinator, johanna.sorell@academicwork.se och Elin Yeap, Recruitment Consultant, elin.yeap@academicwork.se.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Finisars önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn5@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Montör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Världens behov av data-och telekommunikation ökar ständigt i volym. Finisar tillverkar laserdioder som används av flera världsledande systemtillverkare för att sända bredbandstrafik i fiberoptiska tele- och datanät. De små laserdioderna tillverkas med processteknik för mikroelektronik i Finisars fabrik i Järfälla där ca 150 medarbetare arbetar med utveckling, produktion och testning. Företaget karaktäriseras av en bra stämning med medarbetare med olika bakgrunder och åldrar, som har ett stort teknikintresse som gemensam nämnare.