Tekniker till NEP!

Tekniker till NEP!

Har du alltid intresserat dig för vad som händer bakom kulisserna, vem gör vad i en tv produktion som IDOL, hur är tekniken är uppbyggd vid Eurovision Song Contest i Kiev och hur kommer signalen hem till tittaren från OS i Rio?
NEP Sweden är en del av NEP Group, världens ledande leverantör av lösningar för TV, media och eventproduktion. De söker nu en teknikintresserad person till deras team som kommer se till att sportarrangemang och olika typer av event kommer att kunna gå av stapeln.

Information om uppdraget

Vill du vara en del av NEP?

Academic Work söker en tekniker till NEP Sweden. Bakgrunden till rekryteringen är att NEP växer och har behov av att stärka upp teamet om 10 personer med en till tekniker. Det är ett sammansvetsat team som gärna umgås utanför arbetstid när de exempelvis är ute och reser där de äter middagar eller tar en AW. I rollen som tekniker kommer du att utgå från kontoret i Bromma där de arbetar 50 personer. Till en början kommer du främst att delta vid olika event och sportarrangemang i Sverige vilket innebär att du kommer att resa varje vecka.

Kika in på deras Instagram
för att få en känsla av hur det skulle vara att jobba på NEP.

Arbetsuppgifter

Som tekniker kommer du att vara ute på plats vid inspelningar och livesändningar där du får arbeta med teknik och projektledning vid alla typer av sportengagemang samt event runtom i Sverige och på sikt även i Europa. I dagsläget är det högsäsong i SHL vilket innebär drygt 400 matcher fram till april när slutspelet börjar.

Du kommer till exempel att:
 • Samordna teknik, logistik och personal på plats
 • Planera och förbereda produktioner
 • Ta eget ansvar för produktioner i Sverige, Europa och på sikt i hela världen
För att komma in i tjänsten och lära känna NEP som företag, får du en senior tekniker som fadder dina första 6 månader. Du kommer att få följa med tekniker ut på event och olika sportarrangemang från dag 1 som anställd. Utvecklingsmöjligheterna i rollen är att på sikt arbeta med större produktioner världen över.

Vi söker dig som

För att kunna nyttja dessa möjligheter behöver du ha en del kunskap och erfarenhet med dig din första dag medan resten kan du lära dig. Men du behöver:
 • Ha ett stort teknikintresse
 • Är flytande i svenska och engelska, med hänsyn till de interna och externa kontaktytor du kommer att ha i rollen
 • Trivs med oregelbundna arbetstider och resor i jobbet
Det är ett stort plus om du:
 • Har kunskaper inom IP och/eller nätverksteknik.
 • Innehar en utbildning inom teknik eller media
I den här rekryteringsprocessen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Eftersom att arbetet kommer att ske i en föränderlig miljö är det viktigt att du är flexibel och har en förmåga att byta fokus när förutsättningarna ändras under arbetets gång. Vid event och olika sportarrangemang kommer du att arbeta tätt tillsammans med fotografer, ljudtekniker och projektledare och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Du kommer inte alltid att arbeta tillsammans med andra utan du kommer även att ta ett stort ansvar själv vilket betyder att du är självgående och är trygg i att fatta egna beslut. I vissa situationer kommer det att inträffa saker som du själv inte kan påverka, därför är de viktigt att du har en god problemlösningsförmåga och hittar egna lösningar på eventuella problem som uppstår.

Övrig information
 • Start: December/januari
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Fast lön + goda förmåner som friskvårdsbidrag, tjänstepension och kollektivavtal
 • Placering: Utgår från kontoret i Bromma och resor förekommer varje vecka i tjänsten
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan, vi tar inte emot ansökningar på mailen. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos NEP Sweden. Alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
Kontaktuppgifter: Olivia Unghammar, rekryteringskonsult.

Om oss
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NEP Sweden är en del av NEP Worldwide Network världens ledande leverantör av lösningar för TV, media och eventproduktion med teknik och tjänster för såväl Outside Broadcast, studioproduktioner som Host Broadcast. I över 30 år har vi varit en uppskattad partner för branschens aktörer genom att ständigt förnya vår teknik, utveckla våra duktiga medarbetare och skapa de mest kreativa och kostnadseffektiva lösningarna. När världens främsta rättighetsinnehavare, TV-bolag och produktionsbolag vill ha kvalité på arbetet vänder de sig till NEP för att få de absolut bästa resurserna, medarbetarna och idéerna.