Talent Sourcer till Accigo

Talent Sourcer till Accigo

För dig som är intresserad och nyfiken på att lära dig om ny teknik och digitalisering, samt motiveras av att hitta och attrahera eftertraktad kompetens finns nu möjligheten att söka rollen som Talent Sourcer till Accigo. Har du dessutom erfarenhet av search och motiveras av att ta egna initiativ? Då tror vi den här rollen är som klippt och skuren för just dig!

Information om uppdraget

När du kliver in på IT-konsultbolaget Accigos kontor i centrala Stockholm möts du av en magisk mix av glädje, energi och entreprenörsanda. Ett växthus för människor med ambition - så beskriver en av grundarna Mikael kulturen som präglats av att Accigo tror på framgång utan chefer genom kollektivt ledarskap.

Elin, som arbetar som Talent Acquisition Specialist på Accigo säger att hon och hennes kollegor tycker om varandra och har mycket gemensamt, bland annat det genuina teknik-intresset i form av Microsoft-floran med affärssystem, utveckling och digitalisering. Det senaste året har Accigo anpassat sitt arbetssätt och byggt upp en allt mer hybrid arbetsplats där digitala verktyg möjliggjort flexibilitet hos medarbetarna där arbete såväl hemifrån som på plats fungerar väl. Elin lyfter bland annat fram deras fokus på den sociala samhörigheten som under hösten kommer fortsätta stärkas via digitala sammankomster såväl som fysiskt i kontorslandskapet, kontorets nya café samt umgängesytor. Kompetensfrukostar, teamaktiviteter och AW är bara några av de exempel Elin ger för att beskriva den sociala samhörigheten.

Fokus i rollen ligger på delar av Talent Management-kedjan med primärt fokus på inflödet av- och att hjälpa till med att kvalificera nya rekryter. Ambitionen är att på sikt, när du blivit mer bekväm i rollen utveckla denna och ditt ansvar ytterligare.

Du erbjuds
 • Ett utvecklande jobb där du får möjlighet att ta egna initiativ, komma med idéer och driva på ditt arbete.
 • En chefslös organisation med en företagskultur som uppmuntrar egna initiativ och utveckling och som erbjuder flexibilitet
 • Ett uppdrag på en arbetsplats med stark gemenskap där glädje och humor toppar listan för hur de beskriver sig själva i interna medarbetarundersökningar.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som Talent Sourcer kommer du framförallt arbeta med att:
 • Attrahera och söka upp kandidater på LinkedIn och liknande plattformar samt genomföra telefonintervjuer.
 • Stödja utvecklingen och harmoniseringen av rekryteringsfunktionen på Accigo exempelvis genom att utvärdera test samt rapportera och följa upp KPI:er.
 • Supportera rekryterande ledare i rekryteringsprocessen
Vi söker dig som
 • Har tagit examen inom personalvetenskap eller liknande på universitet/högskola
 • Har viss erfarenhet av search och har rekryterat IT-profiler sedan tidigare. Erfarenheten kan erhållits såväl på heltid- som deltid vid sidan av studierna.
 • Har tidigare erfarenhet inom support eller service och således erfarenhet av att möta och anpassa dig och din kommunikation efter motparten.
 • Intresse för att lära dig om IT, ny teknik och digitalisering för att kunna tala samma språk som Accigos medarbetare och framtida rekryter.
 • Har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, då kommunikationen kommer ske på dessa språk med kandidater och internt.
Som person är du:
 • Initiativtagande
 • Självgående
 • Orädd
Du utstrålar även personlig mognad.

I din ansökan önskar vi CV samt personligt brev där du motiverar för ditt intresse för att arbeta med search på Accigo i rollen som Talent Sourcer tydligt framkommer.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, 6 månader med goda möjligheter till förlängning förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.
 • Placering: Jakobsbergsgatan 24, Stockholm + distans/flexibelt
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Accigos önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se