Talent Sourcer till Academic Work med start i höst!

Talent Sourcer till Academic Work med start i höst!

Som Talent Sourcer är du en nyckelspelare på kontoret och den som har det hetaste kandidatnätverket. Din förmåga att bygga nätverk och relation skapar förutsättningarna för dig att hitta de skarpaste kompetenserna. Hos oss välkomnas du av ett drivet och glatt gäng med kollegor som arbetar med rekrytering och bemanning. Är du en skicklig nätverkare med en god förmåga att inge förtroende och som dessutom tycker om att nyttja din kreativa förmåga? Då är det dig vi söker!

Information om uppdraget

I rollen som Talent Sourcer kommer du självständigt driva ett proaktivt arbete för att bygga upp ett nätverk av kandidater. Du arbetar varje månad med ett antal utvalda rekryteringsprocesser där ditt mål är att förse dessa processer med den bästa kandidatmatchningen. Vi har flertalet verktyg och kanaler som du kan använda dig av för att lyckas i ditt dagliga arbete, men vi förväntar oss därtill att du bidrar med idéer och initiativ som kan utveckla vårt sätt att arbeta det är din egen kreativitet som sätter gränserna och ditt driv och mod att våga testa som gör dig framgångsrik.

Arbetsuppgifter

Som Talent Sourcer kommer du till exempel att:
 • Proaktivt searcha fram kandidater, främst inom sälj, i olika kanaler såsom sociala medier, internetforum, externa evenemang och i andra typer av nätverk
 • Engagera dig i, och bevaka säljbranschen och sätta actions på aktiviteter därefter
 • Ta kontakt med intressanta kandidater och hålla intervjuer, både över telefon och i ett personligt möte
 • Medverka på mässor och arbetsmarknadsdagar där du marknadsför Academic Work och knyter kontakt med potentiella kandidater
 • Följa med rekryteringskonsulter och konsultchefer på möten med kunder
För att ge dig verktygen att förstå ditt uppdrag blir du introducerad i arbetet av affärsområdesansvariga, leveransorganisation lokalt samt Talent Sourcer-teamet runt om i Sverige. Du rapporterar till Team Manager.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning. Kanske är du ekonom som vill mot rekrytering eller personalvetare som lockas av rekryteringsfältet?
 • Har minst ett års erfarenhet av service eller försäljning
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, då kommunikationen kan ske på båda språken
Du som har arbetslivserfarenhet inom försäljning är extra intressant för oss, då du snabbt kommer att förstå de profiler du kommer att fokusera på att attrahera, liksom om du har erfarenhet av liknande arbete såsom headhunter eller researcher.

Vad är nyckeln till att lyckas som en Talent Sourcer? Ett varmt och engagerat bemötande mot dina kontaktytor och stor nyfikenhet på människor och företag är A&O. Du behöver tycka om att ta en förstakontakt likväl som att vara duktig på att vårda relationer.

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, motivera därför väl varför just du skulle passa för den här tjänsten. Det är viktigt att du trivs i en resultatinriktad roll som innebär att du självständigt driver ditt eget arbete framåt vilket kräver att du har en god förmåga att på egen hand planera och strukturera din dag. Samtidigt är det en självklarhet för dig att samarbeta med andra för att bygga grunden till en stark organisation. För att lyckas i rollen som Talent Sourcer krävs det att du är orädd och tar egna initiativ till hur du ska gå tillväga för att hitta kandidater. Vidare sprider du god stämning på arbetsplatsen och bidrar gärna med kreativa idéer för att vidareutveckla arbetsrutiner och samarbeten.

Övrig information
 • Start: September-Oktober
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare med inledande provanställning
 • Placering: Stockholm Nord, beläget vid Norrtull
 • Lön: Månadslön med en fast del samt en provisionsdel
 • Kontaktperson: Talent Acquisition Manager, Matilda Lyngéus, talentacquisitionsthlmnord@academicwork.se
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök på annan site nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på talentacquisitionsthlmnord@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På careers.academicwork.se får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!