Talent Acqustion Specialist till Accigo – Ett växthus för människor!

Talent Acqustion Specialist till Accigo – Ett växthus för människor!

Accigo är ett konsultbolag inom IT som har hittat den magiska mixen av glädje, energi och entreprenörsanda. När du kliver in på kontoret i centrala Stockholm möts du av en arbetsplats som bubblar av energi och professionalism. Som företag beskrivs Accigo som ett växthus för människor där ständig utveckling alltid är i fokus bland medarbetarna. Nu söker Accigo en kollega som vill ta sig an en helt ny roll inom företaget som Talent Acqustion Lead. Förutom att sätta upp strategier och arbeta kreativt för att hitta IT-talanger kommer rollen vara den första inom HR på företaget, där motsvarande HR på Accigo benämns Coworker life. I rollen kommer det ingå att utveckla processer för att undersöka och förbättra medarbetarnas arbetsmiljö samt arbete med employer branding. Bli en del av ett härligt gäng som starkt tror på drivkraften hos varje medarbetare- sök den långsiktiga tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

Mikael, som är en av grundarna, berättar att Accigo tror på framgång utan chefer genom kollektivt ledarskap. Istället för chefer och hierarkier finns ledare och coacher där ansvaret och möjligheterna ligger hos medarbetarna, som alltid uppmanas till egna beslut. Maria, som arbetar som konsult och team coach på Accigo, säger att hon och hennes kollegor genuint tycker om varandra. Kompetensfrukostar, teamaktiviteter och AW på takterassen är bara några av de exempel Maria ger för att beskriva den sociala samhörigheten.

I rollen som Talent Acqusition Lead kommer du arbeta nära alla olika team på Accigo, för att lära känna de team som söker nya talanger. Initialt kommer fokus att ligga på att attrahera medarbetare och att hitta fler potentiella konsulter till Accigo. Ambitionen är på sikt att utveckla hur Accigo arbetar med medarbetarfunktionen Coworker life, bland annat genom fokus på arbetsmiljö och employer branding.

Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Accigo. Uppdraget är ett heltidsuppdrag som sträcker sig långsiktigt, där tanken är att du ska utveckla både dig själv och rollens utformning. Accigo erbjuder flexibla arbetstider och möjligheter till att förlägga en del arbete hemma.

Arbetsuppgifter

Som Talent Acqusition Lead är du ytterst ansvarig för att planera och sätta upp strategier för att hitta nya vägar till talanger inom IT. För att lyckas ser vi att du är kreativ och tänker utanför ramarna för att locka de bästa kandidaterna. Du kommer bland annat
 • Attrahera och söka upp kandidater på LinkedIn och liknande plattformar samt genomföra telefonintervjuer
 • Ansvara för kontakten med rekryteringsföretag inom search för att få hjälp att hitta talanger
 • Supportera rekryterande ledare i rekryteringsprocessen
 • Som ensam inom medarbetarfunktionen kommer du vara drivande i arbetet med arbetsmiljö, genom att utveckla processer för detta samt proaktivt arbeta för att Accigos medarbetare alltid ska må bra.
Vi söker dig som
 • Examen inom Personalvetenskap eller liknande från Universitet eller Högskola
 • Viss erfarenhet sedan tidigare inom HR, rekrytering och search, exempelvis efter examen eller vid sidan av studierna
 • Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, då kommunikationen kommer ske på dessa språk med kandidater och internt.
Det är meriterande om du erfarenhet av search inom LinkedIn och/eller rekrytering av IT-profiler sedan tidigare.

Som person är du kreativ och orädd för att ta dig an en helt ny roll där searcharbete kommer vara centralt. Att ta nya initiativ till arbetssätt är någonting du tycker är spännande, samtidigt som du är strukturerad när du planerar hur du ska genomföra ditt arbete. Vi ser även att du är envis och har stort tålamod för att det tar tid att hitta talanger. Vidare tycker du om kommunikationen med olika människor, där välmående hos dina kollegor ligger dig varmt om hjärtat!

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid med utrymme till flex och arbete hemifrån, långsiktigt.
 • Placering: Centrala Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Accigo önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Accigo grundades 2007 för att de såg ett behov på marknaden inom IT-branschen, där de tillhandahåller konsulter till företag. Accigo har idag över 140 konsulter med kunder från små lokala aktörer till stora globala jättar.

Som medarbetare vill Accigo ge dig förutsättningar att utveckla dig som medarbetare och människa, samtidigt som de vill att du utvecklar Accigo som företag och arbetsplats. De kallar det "Växthus för människor"; både för dem och dig!