Talangprogram - bli schibsteds nästa utvecklare inom java

Academic Work · Data & IT · löpande

Om jobbet

Schibsted vill satsa på en ny talang inom utveckling. Detta talangprogram är utformat för dig som är nyexaminerad och som brinner för utveckling. I programmet ingår att du får en mentor, extra utbildningar inom ditt område med tanken att du ska få stöttning samt utmanas för att efter ett år bli anställd direkt av företaget. Detta är en chans för dig som vill ha en bra start på din karriär som utvecklare så sök tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

I samarbete med Academic Work söker nu Schibsted en nyexaminerad utvecklare för en talangsatsning. Detta för att vara med och forma framtidens nya utvecklare. Du kommer att få ta del av ett program speciellt framtaget för att föra din utveckling framåt, med stöd, coachning och utbildning som delar av programmet.
Syftet är att du ska växa in i organisationen och bli en del av Schibsteds centrala IT avdelning som levererar systemstöd och synergier till organisationen. Du kommer att få vara med och stötta utvecklingsavdelningen.
Genom programmet kommer du att få en bra insikt i organisationen då du kommer att arbeta nära verksamheten och skapa goda relationer internt och du kommer också få förutsättningarna för att bli en duktig utvecklare.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work men arbeta som konsult hos Schibsted. Företagets intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Som konsult på Academic Work erbjuds du:
  • Kompetensutveckling: Du kommer att vara en del av ett specialframtaget utvecklingsprogram där kompetensutveckling och utbildning står i centrum. Genom programmet kommer du att få bästa möjliga start i ditt nya jobb och en accelererad karriärmöjlighet.
  • Kollektivavtal: Samtliga våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
  • Coaching: Som del av upplägget kommer du löpande att få personlig coaching genom Academic Works egna modell. Din ansvariga konsultchef hjälper dig att utvecklas och finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Konsultchefens uppgift är att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.
Arbetsuppgifter

Som utvecklare kommer du att arbeta med att stötta utvecklingsteamet i projekt inom både front-end och back-end och arbetet kommer ske i Java-miljö. Utvecklingsteamet på cirka 20 personer är uppdelat på olika områden och du kommer att få arbeta i gruppen inriktad mot få arbeta i gruppen som fokuserar på Webb- och API-baserade applikationer.

Genom denna tjänst kommer du att erbjudas förutsättningar för att kunna växa inom ditt område som utvecklare. Det kommer att skapas en utvecklingsplan och du kommer att få utbildning baserad på dina kunskaper och vad du behöver bli starkare inom. Du kommer få en chans att arbeta i en bred och omväxlande roll och kommer få goda insikter i organisationen. Vid sidan av detta kommer du att få arbeta med kompetenta kollegor i en stimulerande miljö.

Vi söker dig som

Är nyexaminerad med en Högskoleutbildning inom utveckling. Du har goda kunskaper inom Java och brinner för att utveckla och sitter gärna med egna projekt på fritiden.

Efterfrågade specifika kompetenser:

Java

Goda kunskaper i svenska och engelska

Det är meriterande om du har hands on erfarenhet av utveckling och dess kringliggande processer såsom CI/CD och enhetstestning

Som person har du en social förmåga, är hjälpsam och gillar att arbeta i team. Du bidrar med att skapa en teamkänsla och delar med dig av dina kunskaper. Du är prestigelös och kan hoppa in på olika arbetsuppgifter och är bra på att förstå problem. Det är även fördelaktigt om du har ett intresse bortom tekniken och är intresserad av att skapa en förståelse för verksamheten som stort.

Är du redo för en utmaning är denna tjänst en chans att skapa goda framtidsutsikter!
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Stockholm
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
SKYDD FÖR DIN PERSONLIGA INTEGRITET När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare
Publicerad

33 dagar sedan

Sista ansökningsdag

löpande

Om företaget

Schibsted är en norsk mediekoncern med sitt huvudkontor i Oslo. Koncernen är internationell och driver verksamhet i 29 länder med ungefär 6900 anställda. I Stockholm är kontoret placerat vid centralstationen. Schibsteds verksamhet i Sverige är samlat i tre enheter: Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Schibsted tillväxtmedier. Koncernen är just nu i en spännande fas där man expanderar.