Tactical Software Developer till SAAB

Tactical Software Developer till SAAB

Sök till SAABs mjukvaruutvecklingsteam på Tactical Software. De utvecklar produkter för elektroniska krigföringssystem. SAABs produkter inkluderar analys och visualisering av data, realtidsflöden, big data, säkra användartransaktioner, bland mycket annat.

Information om uppdraget

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med ett bestående uppdrag att hjälpa nationer att hålla sitt folk och sitt samhälle säkert. Med hjälp av sina 18 000 begåvade medarbetare tänjer Saab ständigt på teknikens gränser för att skapa en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområde Surveillance erbjuder världsledande sensorteknologi inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburen, markbaserad och marin radar, elektronisk krigföring, C4I-lösningar, flygsystem och cybersäkerhet.

Verksamheten bedrivs i Sverige, USA, Storbritannien, Australien, Tyskland, Sydafrika, Förenade Arabemiraten, Danmark och Finland.

Du kommer att vara en del av kontoret i Järfälla och eftersom du kommer att samarbeta med kollegor på andra Saab-sajter kanske du reser i arbetet emellanåt. Saab är ett globalt företag och kan ge möjlighet att arbeta utomlands.Denna tjänst kräver att du klarar en säkerhetsprövning baserat på gällande regler kring/av säkerhetsskydd nationellt. Läs gärna mer om hur Saabs egna medarbetare beskriver sin arbetaplats här: "This is SAAB"

Programvaruutvecklingsteamet på Tactical Software är en teknikdriven enhet som alltid strävar efter innovation. Du kan förvänta dig kontinuerlig feedback och öppen kommunikation med både chef och team. SAAB uppmuntrar initiativ för att förbättra våra produkter, utvecklingsmiljö och arbetssätt. De värdesätter samarbete och att ha roligt tillsammans. Vidare är det viktigt för SAAB att du har en accepterande inställning till människor oavsett vem du möter. Respekt och värdighet bör alltid vara nyckelord för dig.

Teamet arbetar främst mot Electronic Warfare som handlar om att upptäcka eller störa elektromagnetiska emissioner. Det sträcker sig från att passivt tillhandahålla situationsmedvetenhet till att upptäcka och aktivt inaktivera fiendens överföringar eller hot.

Du erbjuds
  • Möjlighet att lära dig spjutspetskompetens från seniora kollegor
  • Långsiktiga utvecklingsmöjligheter inom programmering och teknik
  • Arbeta med nya tekniker och agila arbetssätt
  • En arbetsplats med en kultur känd för respektfullt samspel, etiskt beteende och integritet. Läs gärna hur medarbetarna på SAAB själva beskriver sin arbetsplats här.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Full stack utveckling

Mjukvaruutveckling i medelstora team

Agil utveckling

Möjlighet att ta del av maskininlärningsprojekt

Goda möjligheter att växa inom företaget

Vi söker dig som

Vi söker dig som är en driven och nyfiken mjukvaruutvecklare, du är ivrig att lära dig och alltid försöker förbättra ditt arbete. Du stödjer och bidrar aktivt till ett innovativt klimat.

Du som söker har:

Utbildning inom datavetenskap eller liknande relevant utbildning/arbetslivserfarenhet

Goda kunskaper i programmering, med Java eller C++ m.m.

Behärskar svenska och engelska flytande

Meriterande för tjänsten är:

Kunskap och intresse för AI/ML

Erfarenhet av DevOps-verktyg, t.ex. Jenknis, Git

Proaktiv och pålitlig lagspelare med god kommunikationsförmåga

Övrig information
  • Start: 1 September
  • Omfattning: Heltid, viss möjlighet till flextider
  • Placering: Järfälla, viss möjlighet till distansarbete
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer på https://www.saab.com/