Tablåredaktör till NENT Sport

Tablåredaktör till NENT Sport

Vill du jobba på ett av Europas största mediehus? Vi söker nu en duktig tablåredaktör till en spännande tjänst på NENT Sport. Är du den vi söker? Ansök idag då det är start omgående!

Information om uppdraget

Academic Work söker för NENT Sports räkning en tablåredaktör. NENT Sport är ledande inom teknisk sportproduktion och producerar innehåll från de stora sporträttigheterna inkluderat UEFA Champions League, Premier League, NHL, F1 m.fl. Dessa sporträttigheter genererar över 20000 livetimmar per år som NENT Sport idag producerar på 10 sportkanaler samt Viaplay. De söker nu förstärkning till kontoret med placering i centrala Stockholm. Vi har ett uppskattat samarbete med NENT Sport och har många konsulter på plats i dagsläget.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är därför att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work
Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work men arbeta som konsult på NENT Sport med start omgående fram till februari. För rätt person kan möjlighet finnas till arbete vid behov längre fram.

Arbetsuppgifter

Som tablåredaktör kommer du utifrån sporttablåer att uppdatera metadata i en pressdatabas. Denna metadata kan vara allt från inmatning av lagnamn och arenor för olika sportevent till att exempelvis ange vem som kommenterar en fotbollsmatch. När inmatningen är klar skickas detta ut till olika medier.

Du kommer till exempel att:
  • Lägga in metadata från tablåer in i pressdatabasen
  • Göra research kring sändningarna så informationen stämmer
  • Redigera programsammanfattningar
  • Skicka ut tablåändringar
Vi söker dig som

Som person är du flexibel och är van vid att leverera kvalitet även under pressade situationer. Det är positivt om du har intresse för sportsändningar. Du har även en känsla för när egna snabba beslut skall tas samt är extremt noggrann med ett öga för detaljer.

Vidare har du:
  • Studerat en relevant utbildning inom media och kommunikation eller liknande
  • Du är noggrann och har ett starkt intresse för media
  • Du talar och skriver obehindrat på svenska då arbetet kräver det
  • Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med schedulering eller liknande sedan tidigare samt systemvana.
Vi tror att du är ödmjuk och prestigelös som person och hjälper gärna till där det behövs.

START: Omgående

OMFATTNING: Heltid fram till Februari

PLACERING: Ringvägen, Södermalm

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Som konsult på Academic Work erbjuds du:

Kollektivavtal: Samtliga våra tjänster omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Dedikerad konsultchef: Som anställd på Academic Work får du en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att hjälpa dig utvecklas i din yrkesroll samt säkerställa att du trivs på din arbetsplats.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nordic Entertainment Group (NENT Group) är Nordens ledande leverantör av underhållning. De underhåller miljontals människor varje dag genom deras streamingtjänster, TV-kanaler och radiostationer, och deras produktionsbolag skapar spännande innehåll för mediebolag över hela världen. NENT gör vardagen roligare genom att erbjuda den bästa och bredaste underhållningsupplevelsen från direktsänd sport till filmer, serier, musik samt deras originalproduktioner.