Systemvetare med erfarenhet av datamigrering till Vattenfall E-mobility!

Systemvetare med erfarenhet av datamigrering till Vattenfall E-mobility!

Nu söker Vattenfall sin nästa Data migrations specialist för att stärka upp i E-mobility teamet. Du arbetar i ett nordiskt team som prägas av startup känsla och i rollen kommer du spelade en betydande roll i projektet. Har du precis avslutat dina studier inom Data-analys eller IT och har arbetat i projekt inom migrering så är det troligtvis dig vi söker!

Information om uppdraget

På Vattenfall är elektrifiering av transportsektorn ett av de viktigaste strategiska ämnena mot målet att leva fossilfritt inom en generation. Laddningsinfrastruktur är nyckeln till övergången. För att möta marknadens krav har en ny affärsenhet skapats på Vattenfall med totalt ansvar för utveckling, försäljning och drift av laddningslösningar i Norden. Just nu pågår ett omvandlingsprogram där nya faktureringssystem och processer kommer att implementeras. Vi letar därför just nu efter en Data migration specialist som vill vara med på denna resan!

Du erbjuds
 • Värdefull arbetslivserfarenhet hos en av Europas största elproducenter
 • Meriterande erfarenhet om hur elmarknaden fungerar
 • Meriterande erfarenheter inom datahantering och datasystem
 • Arbeta nära kunniga kollegor inom framförallt IT och analys
 • Ta del av en startup-miljö
Du kommer få en ordentlig introduktion till arbetsuppgifterna av dina kollegor samt löpande stöttning från mer seniora kollegor under uppdragets gång. Tjänsten är på heltid och sträcker sig sex månader, chanserna till förlängning är goda.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som en del av "Transformation program" kommer du att arbeta i nära samarbete med internationella kollegor från olika delar av organisationen. Arbetet inkluderar:

Som datamigrationsspecialist kommer du att planera, samordna och i samarbete med andra kollegor utföra uppgifter för migrering av data.
Säkra datakvaliteten genom att dokumentera krav, testa fall och utföra testmigrering och datavalidering.
Identifiera potentiella projektrisker och rekommendera åtgärder för att hantera riskerna.
Dokumentation av migrationskartläggning.
Rapportera om framsteg och genomförande enligt projektstandarder.

Vi söker dig som
 • Har en universitetsutbildning inom analys, IT, Business Administration eller liknande
 • Som talar och skriver engelska obehindrat
 • Har någon typ av erfarenhet från migrations- och konverteringsprojekt / datakvalitet
 • Har förmåga att projektleda i en komplex uppgift och snabbt kunna bekanta sig med helheten och detaljerna i tidigare planer
 • För denna tjänst vill vi även att du skickar in ett kortare personligt brev där du beskriver varför du är rätt person för uppdraget
Det är meriterande om du har:

* Kunskaper i svenska

Som person är du:
 • Noggrann
 • Samarbetsvillig
 • Nyfiken
 • Ansvarstagande
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av deras tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan uppdraget kan påbörjas, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Övrig information
 • Start: Omgående - enligt överenskommelse
 • Omfattning: 6 månader med goda chanser till förlängning
* Placering: Evenemangsgatan 13 (vid Mall of Scandinavia/Solna Station), arbetet sker remote och på plats.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Databasadministration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vattenfall ägs till 100 procent av svenska staten och är en av Europas största elproducenter. I Sverige är de dem Vattenfalls huvudprodukter är el, värme och gas. När det gäller el och värme är Vattenfall verksamt inom alla länkar i värdekedjan: produktion, distribution och försäljning. När det gäller gas består Vattenfalls verksamhet av försäljning. Dessutom bedriver de energihandel