Systemingenjör till Mycronic

Systemingenjör till Mycronic

Mycronic är världsledande inom elektronikindustrin och erbjuder unika produktionslösningar för framtidens teknik. Mycronics teknik finns överallt! Deras lösningar finns exempelvis inuti jetmotorer som reser världen runt, i pace makers som räddar liv och även i rymden för NASAs robotar som utforskar Mars. Mycronic är i en tillväxtresa där de fortsätter att utforska nya marknader och expanderar världen över. På deras resa framåt behöver de stärka sin verksamhet med en nyfiken kollega som ett stort teknikintresse.

Information om uppdraget

Academic Work söker en systemingenjör till Pattern Generators på Mycronic. Mycronic är ett svenskt high-tech-företag som har varit verksamt inom elektronikindustrin i mer än 30 år. Mycronic ligger i framkant av elektronikindustrin och de skapar världsledande produktionsutrustning för elektronik- och bildskärmstillverkningen samt för kapsling av elektroniska komponenter. Vidare är Mycronic ett börsnoterat företag med stark global prägel. Du kommer att tillhöra Mycronics utvecklingsteam.

Din utmaning kommer att vara att arbeta med nästa generation av världens mest avancerade lasermönstergeneratorer. Nästan alla displayer runtomkring dig som: TV-apparater, datorer, mobiltelefoner tillverkas med hjälp av Mycronics teknik. I rollen får du möjlighet att arbeta inom flertalet tekniska discipliner såsom: fysik, mekanik, elektronik, mekatronik optik, metrologi och programvara.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Mycronic. Uppdraget kommer att vara på heltid och långsiktigt förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som systemingenjör kommer du ha arbetsuppgifter som är en blandning av praktiska inslag som hands-on och sedan teoretisk arbete i form av förståelse av systemprinciper. Arbetet utgörs i stor utsträckning i renrumsmiljö.

Du kommer till exempel att:
 • Integrera nya delsystem i hela systemet
 • Verifiera system- och delsystemets funktionalitet
 • Kalibrera och ställa in systemet för att uppfylla den angivna prestandan
 • Arbeta med avancerad felsökning och analys
 • Arbeta med process och mäta masker
Vi söker dig som

Vi söker dig som
 • Har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom tekniskfysik, maskinteknik, elektronik eller motsvarande
 • Har mycket goda kunskaper i engelska och goda kunskaper i svenska eftersom du kommer kommunicera på engelska och svenska dagligen samt dokumentera
Det är meriterande om du
 • Har viss kunskap i Linux/Unix
 • Har erfarenhet av programmering
 • Har tidigare erfarenhet av renrumsmiljö och litografi process
Som person har du ett stort driv och tycker om att arbeta praktiskt där du får saker gjorda. Du har alltid en positiv och öppen attityd. Du är självgående i ditt arbetssätt och har en god kommunikationsförmåga. Du är även lösningsorienterad och analytisk. Sist men inte minst har du ett stort teknikintresse.

Övrig information
 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid och långsiktigt
 • Placering: Placering: Nytorpsvägen 9 Täby, vilket är intill vid E18, korsningen Näsbypark - RoslagsNäsby, nära busshållplats och på gångavstånd från Roslagsbanan.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och xx önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mycronic är ett svenskt high-tech-företag som har varit verksamt inom elektronikindustrin i mer än 30 år. Mycronic ligger i framkant av elektronikindustrin och de skapar världsledande produktionsutrustning för elektronik- och bildskärmstillverkningen samt för kapsling av elektroniska komponenter. Vidare är Mycronic ett börsnoterat företag med stark global prägel och spännande produkter.