Systemingenjör till Fortum

Systemingenjör till Fortum

Är du en driven och strukturerad person med intresse för innovativa lösningar i system? På Fortum kommer du till ett företag som arbetar hållbart för framtiden samt håller sig uppdaterade i nya teknologier. Som systemingenjör på Fortum får du vara med i spännande projekt där du får utvecklas och vara med i deras förbättringsarbete. Sök redan idag då urvalet sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Fortums räkning två systemingenjörer. I rollen kommer du vara del av ett team på ca 10 personer med både seniora och juniora kollegor. Du kommer att ha möjlighet till en ordentlig introduktion där du får lära av en senior person samt resten av teamet.

Fortum arbetar nu intensivt med att digitalisera sin verksamhet och genomför flera projekt. Samtidigt pågår en förändring i hur Fortum förvaltar och vidareutvecklar sina system. De söker nu ytterligare 2 personer som kliver in i teamet och bidrar i projekt såväl som förvaltning.

Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Fortum. Deras intention är långsiktig förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter
 • Arbeta med utveckling och förvaltning av olika system såsom Scadasystem och trading applikationer.
 • Bygga nya bilder samt förändra befintliga bilder som Fortums operatörer använder sig av när de styr Vattenkraften
 • Samarbeta med andra utvecklare och ingenjörer
 • Identifiera problem och åtgärda buggar vid behov
 • Support till 24/7 verksamhet vilket gör att beredskap på sikt kan bli aktuellt
Vi söker dig som

Har en examen från en akademisk utbildning inom IT exempelvis Systemvetenskap eller Ingenjör.

Vidare har du:
 • Ett gediget intresse för IT, system och automation vilket du motiverar väl i din ansökan och genom rekryteringsprocessen.
 • Mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska i både tal och skrift
Vi blir extra intresserade om du har tidigare erfarenhet av att jobba i Scadasystem, har erfarenhet av programmering eller har kunskaper i SQL.

Som person drivs du av att lösa problem och ser dessa som spännande utmaningar. Du är inte rädd för att ta egna initiativ eller att kontakta andra kollegor för hjälp. Du är nyfiken och har en god förmåga att lyfta dina tankar idéer på ett konstruktivt sätt. Vidare har du en god samarbetsförmåga och trivs i en föränderlig miljö där utveckling och framåtanda värdesätts högt. Slutligen är du innovativ, strukturerad samt flexibel om nya problem dyker upp.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Gärdet
 • Tjänsten är säkerhetsklassad varvid säkerhetsprövning krävs
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Fortums önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Fortum är ett ledande företag inom ren energi. De förser sina kunder med el, värme och kyla samt smarta lösningar för att förbättra resurseffektiviteten. Fortum vill involvera sina kunder och samhället i omställningen till en renare värld. De sysselsätter över 8 000 energispecialister i Norden och de baltiska länderna, Ryssland, Polen och Indien. Redan idag är 62 % av vår elproduktion CO2-fri. Omsättning under 2016 uppgick till 3,6 miljarder Euro. Fortums aktie är listad på Nasdaq Helsinki.