Systemingenjör med programmeringsintresse med fokus på IR-kameror

Systemingenjör med programmeringsintresse med fokus på IR-kameror

Kom så nära tekniken det bara går och arbeta med att lösa komplexa tekniska utmaningar som direkt påverkar prestandan och upplevelsen av IR-kameror. Här får du möjligheten att arbeta både praktiskt och teoretiskt med utvecklingen av värmekameror och dessutom i ett ingenjörsteam fullt av kompetens. Antingen är du nyutexaminerad civilingenjör eller har ett par års erfarenhet, det viktigaste är dock att du har intresse för programmering, bildbehandling, signalbehandling och/eller reglerteknik!

Information om uppdraget

Academic Work söker en civilingenjör inom elektronik, matematik, teknisk fysik eller motsvarande med intresse för programmering till FLIR Systems. Bolaget tillverkar högteknologiska värmekameror och i rollen tillhör du avdelningen Instruments som arbetar med utveckling av produkternas bildkvalité. Gruppen består idag av cirka 20 personer med hög kompetensnivå och där många är doktorer inom området. Med tanke på den avancerade tekniken i värmekamerornas bildkvalité kommer du därför gå in som junior och därefter ha en lång utvecklingskurva genom att ta rygg på dina kollegor.

FLIR System är världsledande inom sitt område och de växer som bolag. De arbetar hela tiden med den senaste tekniken och i rollen kommer du nära elektroniken och mekaniken i de högteknologiska värmekamerorna som både utvecklas samt produceras på bolaget.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos FLIR Systems. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig fram tillsvidare, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet

Arbetsuppgifter

Uppdraget går ut på att vara delaktig i utveckling, utvärdering och underhåll av IR-kameror. Du arbetar med pixlarna i kamerorna och ser till så att färgerna i dem visar så precist som det bara går. Sensorerna får matematiska behandlingar så att de ska fungera korrekt men du arbetar även praktiskt med kamerorna och ser till så att de mäter rätt temperaturer. Arbetet innebär att du tillsammans med ditt team testar dig fram och eftersom det inte finns något facit, gäller det att ha en pragmatisk inställning. Matematiken och tekniken är avancerad vilket gör att du hela tiden kommer att lära dig nytt inom området.

Tjänsten passar dig som vill fördjupa dig inom IR-kameror och har drivkraften till att förstå hur saker och ting fungerar. Med stöttning av ditt team med tekniskt skickliga ingenjörer lär du dig högteknologiska produkter på detaljnivå.

Vi söker dig som
 • Har en avslutad civilingenjörsutbildning inom elektronik, matematik, teknisk fysik eller motsvarande
 • Har erfarenhet av Matlab/Simulink eller liknande
 • Har ett genuint intresse för bildbehandling, signalbehandling och/eller reglerteknik
 • Har intresse för både teoretisk och praktiskt arbete med kameror
 • Har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande för tjänsten är att du har erfarenhet av signal-/bildbehandlingskod.

Som person är du en nyfiken lagspelare som vågar testa dig fram på ett självgående sätt. Du löser och diskuterar gärna problem med andra i grupp, men vi ser även att du är van att axla stort ansvar. Du har ett stort intresse för den fysiska produkten och har lätt för att förstå avancerad teknik. Utöver det har du en förståelse för att det inte alltid går att hitta den perfekta lösningen och har därför inga problem för att arbeta med tekniskt avancerade problem där facit oftast saknas.

Övrig information
 • Start: Januari/februari 2018
 • Omfattning: Tillsvidare
 • Placering: Täby
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och FLIR Systems önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Systemadministration, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

FLIR Systems, Inc. designs, develops, manufactures, markets, and distributes technologies that enhance perception and awareness. We bring innovative sensing solutions into daily life through our thermal imaging systems, visible-light imaging systems, locator systems, measurement and diagnostic systems, and advanced threat detection systems.

FLIR Systems offers a fast-paced, dynamic environment that provides for a challenging career and the ability to achieve professional growth. It is the talent of our employees that sets us apart as the technology and market leader in the infrared community.