Systemingenjör med intresse för satellitkommunikation

Systemingenjör med intresse för satellitkommunikation

Jorden anropar en systemingenjör! Sätt dig i rymdraketen och förbered dig på fartfyllda, lösningsorienterade arbetsuppgifter i vår galax. Den här tjänsten vänder sig till dig med ett brinnande intresse för rymden och satelliter samtidigt som du får arbeta med teknikens alla delar. Har du högskoleutbildning som ingenjör, gillar att arbeta både praktiskt och teoretisk, då är du rätt person för jobbet!

Information om uppdraget

Academic Work söker, för Swedish Space Corporations (SSC) räkning, en ny prestigelös kollega. SSC är ett svenskt rymdteknikföretag med närmare 500 anställda runtom i värden. I verksamheten ingår bland annat utvecklings- och testarbete, uppskjutningar samt drift och underhåll av rymd- och flygsystem.
I Ågesta strax utanför Stockholm ligger Stockholm Teleport som är SSC:s center för kommunikationstjänster inom tele, satellit och media. Här utförs också tjänster åt medieföretag vid både fasta och tillfälliga tv-sändningar samt lösningar till IP-, mobil- och TV-leverantörer. Det är hit till Ågesta som vi söker dig som är högskoleingenjör och vill vara med på en utvecklingsresa i ett härligt team!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SSC:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos SSC. Uppdraget är på 6 månader med chans till förlängning, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

SSC har VSAT-system på plats både internt i egna datahallar och externt på plats ute hos kund. En av dina viktigaste uppgifter är att säkerställa driften av dessa. I arbetet ingår bl.a. att planera och utföra förbättringar och uppgraderingar samt underhåll och felsökningar.

SSC erbjuder ett varierat och spännande arbete som innefattar både daglig drift, framtagande av innovativa lösningar för förbättringsarbete, samt problemlösning och underhåll. Det finns goda utvecklingsmöjligheter vid etablering av nya tjänster, då du är delaktig och drivande i alla faser, från första kundkontakt till design, implementation och drift.

Detta är ett kundnära jobb där relationsbyggande och kommunikation är en stor del av det dagliga arbete

Vi söker dig som
  • Har teknisk kompetens motsvarande högskoleingenjör, helst inom satellit/rymd/nätverk
  • Har erfarenhet av mätteknik (meriterande om det är inom RF)
  • Har grundläggande kunskaper inom TCP/IP
  • Har grundläggande kunskaper inom nätverk
  • Har erfarenhet av linuxbaserade system, helst red hat/ubuntu
I tjänsten ingår beredskap enligt rullande 4v schema med 1h inställelse tid. Några resor per år (för utbildning och underhåll ute hos kund) samt enstaka nattjobb (underhåll) förekommer.

SSC jobbar mycket mot internationella kunder och leverantörer och det är därför ett krav att du behärskar engelska väl både i tal och skrift.

Som person söker vi dig som är en utpräglad lagspelare som gärna delar med dig av dina kunskaper och idéer. Du är driven och nyfiken och tycker om att hitta nya vägar och lösningar på tekniska problem och självständigt strukturera upp ditt arbete. Du är en person som trivs bäst när du får blanda teori och praktik och alltid år noggrann och strukturerad.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På SSC hjälper de sina kunder att få tillgång till rymden till nytta för jorden. Genom deras närmare 500 anställda runtom i världen erbjuder de specialistkompetens inom utveckling, test, uppsändning och drift av olika flyg- och rymdsystem. I Ågesta strax utanför Stockholm ligger Stockholm Teleport som är SSC:s center för kommunikationstjänster inom tele, satellit och media. De utför också tjänster åt medieföretag vid både fasta och tillfälliga tv-sändningar samt erbjuder lösningar till IP-, mobil- och TV-leverantörer.