Systemekonom till Skandia

Systemekonom till Skandia

Har du erfarenhet av redovisning och ett stort intresse för IT? Skandias avdelning Finance Operations söker nu en medarbetare som kan bidra till deras innovativa och föränderliga miljö. Välkommen in med din ansökan redan idag då urval sker löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker en systemekonom till Skandia. Deras Finance Operations avdelning består i dagsläget av 50 personer som präglas av en innovativ anda. Du kommer till en arbetsplats där det händer mycket och ges chansen att gå in i en utvecklande roll.

Såhär beskriver en av medarbetarna på ekonomiavdelningen hur det är att arbeta på Skandia:

På Skandia finns stora möjligheter att växa, både på ett personligt plan och karriärmässigt. Kombinationen av de höga krav som ställs på arbetet tillsammans med den goda supporten från kollegorna plus Skandias fokus på hälsa, skapar en miljö med högt tempo men med en trygg grund. Vi är ett härligt gäng som jobbar på ekonomiavdelningen och självklart kommer vi att göra allt för att du ska känna dig välkommen och som en del av teamet.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Skandia. Uppdraget kommer att vara på heltid och är ett långsiktigt behov.

Arbetsuppgifter

Som systemekonom kommer du att arbeta delat med både ekonomi och IT. Du kommer att arbeta med att sätta ihop balans och resultaträkning, arbeta med bokslut på koncernnivå och rapporter. I alla uppgifter är det viktigt med en god systemkunskap.

Vidare kommer du även att:
 • Ta emot och kvalitetssäkra den inrapportering som kommer in
 • Föra över uppgifter mellan system
 • Delta i utvecklingsprojekt till exempel utveckling av IT-stöd
Tjänsten passar dig som har tidigare erfarenhet av redovisning och ett stort intresse för IT. Du vill nu ta nästa steg i din karriär tillsammans med Skandia.

Vi söker dig som
 • Har en akademisk utbildning inom ekonomi
 • Har tidigare erfarenhet från redovisning
 • Har goda kunskaper i Excel, du kan exempelvis hantera pivottabeller och v-lookup
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då arbetet kommer att ske på båda språken
Det är meriterande om du
 • Tidigare har arbetat i HFM och/ eller Enterprice One
 • Tidigare har arbetat inom den finansiella sektorn
Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid din personliga lämplighet, motivera därför väl varför just du skulle passa i rollen. Som person trivs du i en föränderlig miljö och öppen för nya utmaningar. Vi ser även att du är initiativtagande och flexibel. Vidare värdesätter du en god relation till dina kollegor och kan med enkelhet samarbeta med olika typer av människor.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm, Thorildsplan
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Skandias önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skandia erbjuder sparande med garanti, fondsparande, försäkringar för hälsa och trygghet, banktjänster och rådgivning.
Med en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang har de i drygt 160 år arbetat med att förebygga och förutse risker. På så sätt har de kunnat ge människor ekonomisk trygghet i livets olika skeden. Skandia är kundägt De ägs av deras 1,2 miljoner kunder i Skandias traditionella livbolag, som också är koncernens moderbolag.