System manager till fortum

System manager till fortum

Är du en framåtdriven och strukturerad person med intresse för innovativa lösningar i system? Till Fortum kommer du till ett företag som arbetar hållbart för framtiden samt håller sig uppdaterade i nya teknologier. Som System Manager är du i en utåtriktad roll där du får ansvar för flera stödsystem för sälj samt marknadsföring. Sök redan idag då urvalet sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker en System Manager till Fortum då den nuvarande personen söker sig vidare i sin karriär. I rollen kommer du vara del av ett kunnigt team på ca 10 personer. Du kommer att ha möjlighet till en ordentlig introduktion där du får lära av den nuvarande System Managern samt resten av teamet.

Utöver detta får du chans att vidareutvecklas inom exempelvis CRM, agil utveckling och ITIL. Här på Fortum värdesätts samarbete och bra stämning både i- och utanför teamet. Förutom arbete inom teamet kommer också mycket kontakt att ske med verksamheten och externa leverantörer. I teamet är det högt i tak och om du visar framfötterna finns möjligheter att utvecklas!

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Fortum. Uppdraget kommer att vara på heltid och Fortum har en långsiktig intention förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som System manager kommer du att ha en bred och varierande roll där du får möjlighet att utvecklas inom flera olika områden. Du kommer att vara System Manager för de IT-system som svenska Fortum Markets använder för säljstöd (CRM) och marknadsaktiviteter så som kampanjer och telemarketing. Det sker mycket utveckling inom detta område och rollen innebär ett nära samarbete med såväl verksamheten som närliggande IT-funktioner.
Inom gruppen ligger även ansvaret för bland annat faktureringssystem, online services och call center-lösning vilka alla är tätt knutna till CRM och marknadssystem och du kommer att bygga upp en nyckelkompetens för att bistå i ständiga förbättringar och större förändringsprojekt.
Du kommer till exempel att:
 • ansvara för förvaltningen och finansiell prognostisering/uppföljning av ovannämnda system
 • säkerställer tillgängligheten till verksamheten
 • hanterar incidenter
 • agerar kravställare till externa leverantörer
 • sätta upp nya kampanjer
Tjänsten passar dig som nyfiket tar dig an nya utmaningar i miljöer som ständigt utvecklas. Du är kreativ i din problemlösning och drivs av ny kunskap. Du vill till en roll där du kan utvecklas på sikt i ett företag med ett innovativt- och hållbart tänk. För den som kommer in i rollen finns möjligheterna.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom exempelvis systemvetenskap, industriell ekonomi eller liknande och vill få möjlighet att arbeta i en bred och stimulerande roll. Du har ett stort intresse för IT och vill gärna utvecklas mer i kundnäralösningar inom säljstöd och marknadsföring. Vidare har du:
 • intresse för agila metoder för utveckling och operations
 • intresse för IT Service management och ITIL
 • intresse av att förstå integrationer och dataflöden mellan IT- system
 • har mycket god kunskap i svenska och engelska i tal och skrift då kommunikation sker på båda språken
Det är meriterande om du:
 • tidigare erfarenhet av CRM- system, exempelvis MS Dynamics eller Salesforce
 • tidigare erfarenhet av Cloud- lösningar
 • tidigare erfarenhet av att arbeta med externa leverantörer
Som person drivs du av att lösa problem och ser dessa som utmaningar. Du är inte rädd för att ta egna initiativ eller att kontakta andra kollegor för hjälp. Du är kommunikativ och har en god förmåga att lyfta dina tankar idéer på ett konstruktivt sätt. Du har en god samarbetsförmåga och trivs i en föränderlig miljö där utveckling och framåtanda värdesätts högt. Vidare är du innovativ, strukturerad samt flexibel om ett nytt problem skulle dyka upp.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Värtahamnen
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Fortums önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [stn03@academicwork.se](mailto: stn03@academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Fortum är ett ledande företag inom ren energi. De förser sina kunder med el, värme och kyla samt smarta lösningar för att förbättra resurseffektiviteten. Fortum vill involvera sina kunder och samhället i omställningen till en renare värld. De sysselsätter cirka 8 000 energispecialister i Norden och de baltiska länderna, Ryssland, Polen och Indien. Redan idag är 62 % av vår elproduktion CO2-fri. Omsättning under 2016 uppgick till 3,6 miljarder Euro. Fortums aktie är listad på Nasdaq Helsinki.