Supporttekniker med inriktning mot nätverk till IP-only!

Supporttekniker med inriktning mot nätverk till IP-only!

IP-Only älskar det öppna och fria internet och IP-Onlys bultande hjärta är deras omfattande och ständigt växande nät. Nu söker de dig som är passionerad kring kommunikation, nätverk och IP och vill vara med och koppla upp deras kapacitetskrävande kunder. Känner du dig träffad så tycker vi att du söker redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för IP-Onlys räkning Nätverkstekniker till Stockholm. De har nyligen flyttat in på sitt nya kontor i centrala Stockholm och erbjuder nu dig en chans att bli en del av Sveriges ledande nätverksteam. Kom in i trevliga lokaler och utmana en kollega på pingismatch eller lär känna dem över en lunch på alla de restauranger du finner precis runt hörnet.

IP-Only är en utmanare inom telekom som digitaliserar hela Sverige. Deras passion är såväl tekniken som människorna som gör allt möjligt. Hos dem får deras kunder personlig och nära service och du som medarbetare har möjlighet att verka i en organisation som ser individen där du får vara med och påverka. IP-Only växer så det knakar och i dagsläget är de ca 600 medarbetare med huvudkontor i Uppsala. De äger ett av Sveriges största fibernät och har över 13000 km egen fiberinfrastruktur.

IP-only satsar på att kontinuerligt utöka deras kompetens genom utbildning och du har stor frihet att själv välja dina framtida utvecklingsområden. Att ha roligt på arbetsplatsen samt satsningar på att skapa en stimulerande arbetsmijö värderas högt.

Arbetsuppgifter

Som supporttekniker kommer du att ingå i Servicedesken som ansvarar för incidenthantering, funktionssupport och användarstöd till IP-Onlys företagskunder. Du felsöker förbindelser samt kundplacerad utrustning och även utrustning i IP-Only's egna infrastruktur. Ofta sker felsökningen i samarbete med IP-onlys partners/underleverantörer och tekniker ute i fältet. Uppkomna fel kan vara allt från avbrott på tjänsterna till mer kvalificerade kvalitetsproblem som kräver en fördjupad hantering och problemlösning.

Arbetet innebär mycket kontakt med kunder, leverantörer och deras partners. Det är både en tekniskt utmanande roll, såväl som en social roll och det är viktigt att du trivs med båda.

Vi söker dig som

För att lyckas i rollen är du en social person som trivs bra med att jobba i team. Det finns inget problem du inte tar dig an och att leverera service i världsklass är din specialité!

Det är krav att du har:
 • Har en eftergymnasial utbildning inom IT/data/nätverk alt. motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Har mycket goda kunskaper om nätverk
 • Har kunskaper inom TCP/IP och Internet samt de vanligaste protokollens funktion (BGP, OSPF, ISIS).
 • Har ett intresse för teknikområdet och nätverk i synnerhet
 • Behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift
Det är meriterande om du:
 • Tidigare erfarenheter av att jobba i en kundnära roll
 • Är bekant med MPLS och anslutningstekniker för fiber
Som person är du:
 • Duktig på att samarbeta
 • Problemlösande
 • Serviceinriktad
Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och IP-Onlys önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker, Support
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se