Studie- och karriärsvägledare till KTH

Studie- och karriärsvägledare till KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Information om uppdraget

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stödja universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Som studie- och karriärvägledare kommer du att tillhöra Utbildningsstöd, enheten för studentservice och gruppen vägledning och stöd som består av 16 medarbetare varav sju studie- och karriärsvägledare. I gruppen ingår Central studie- och karriärvägledning samt stöd till studenter med funktionsnedsättning genom rekommendation om stöd och tentamenadministration. Du kommer att vara en del av en grupp vars arbete kännetecknas av engagemang och gemenskap. Gruppen sitter i ljusa lokaler på KTH-området.

Arbetsuppgifter

Du kommer att:
 • Ge studie- och karriärvägledning till presumtiva studenter och programstudenter via telefon, mail och personliga samtal
 • Hålla i seminarium och workshops för nationella och internationella studenter
 • Samordna och arrangera utbildnings- och karriärsaktiviteter till presumtiva- och programstudenter genom exempelvis öppet hus, cv-granskning, mässor och workshops
 • Vara delaktig i samtal för rekommendation om stöd med studenter med kompensatoriskt stöd
Vi erbjuder
 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö
Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Vi söker dig som

Krav
 • Har en studie- och yrkesvägledarexamen eller motsvarande
 • Har tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska, då det krävs i det dagliga arbetet
Meriterande
 • Utbildning i samtalsmetodik
 • Erfarenhet av arbete på universitet/högskola eller motsvarande
 • Erfarenhet av att ha arbetat som studie- och yrkesvägledare
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Som person ser du möjligheter framför hinder och är nyfiken och flexibel i ditt arbetssätt. Då du kommer att hålla i seminarium och workshops har du en god kommunikativ förmåga och är bekväm med att tala inför grupp. Du har en god förmåga att leda dig själv i arbetet och arbetar självständigt och strukturerat men trivs också med att arbeta i grupp. Därtill ställer vi höga krav på god samarbetsförmåga då det är en förutsättning för att trivas och ha kul på arbetet och för att vi tillsammans ska kunna ge god studie- och karriärvägledning.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningarna

Anställningarna gäller tidsbegränsat enligt avtal - fram till 2023-09-30 med tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 2

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Stockholm

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer: VP-2022-0183

Kontakt: Rebecca Corbell, rebecca.corbell@academicwork.se

Publicerat: 2022-05-11

Sista ansökningsdag: 2022-06-01
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se