Studerar du sälj, marknadsföring, ekonomi eller motsvarande och är ute efter en praktikplats...

Studerar du sälj, marknadsföring, ekonomi eller motsvarande och är ute efter en praktikplats...

Academic Work är ett rekryterings- och bemanningsföretag. Vi rekryterar och hyr ut young professionals - studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären. Vår säljavdelning består av våra Account Managers som ansvarar för att vårda befintliga kundrelationer samt leta upp potentiella kunder, skapa nya kontakter och sälja in bemanning och rekrytering genom personliga möten. Just nu söker vi studerande som vill göra sin LIA på vår säljavdelning!

Information om uppdraget

"Jag sökte rollen som Sales Assistant då jag ville få erfarenhet från B2B och lära mig säljprocessen från grunden. Som Sales Assistant stöttar jag Account Managers i deras dagliga arbete vilket ger mig privilegiet att lära mig från drivna och engagerade kollegor. I rollen får jag möjlighet att bidra till verksamhetens fortsatta utveckling genom att hitta nya kunder och boka möten som kan leda till potentiella affärer. Jag såg framför mig en arbetsplats med energi och en stark gemenskap och kan i efterhand säga att Academic Work överträffade alla mina förväntningar. Söndagsångesten har verkligen försvunnit!"

* Så beskriver Niklas, tidigare Sales Assistant, rollen och varför han trivdes så bra i den. Niklas är färdig med sina studier och har nu gått vidare till rollen som Account Manager internt hos oss!

Gör du din LIA hos oss så kommer du att få praktisera rollen som Sales Assistant och bli en viktig spelare i vår säljorganisation för att vi ska kunna fortsätta vår tillväxtresa. Vi erbjuder dig med rätt utvecklingsfokus, driv och ambition möjligheten att jobba sida vid sida med våra Account Managers! Du kommer att tillhöra vår interna säljorganisation och arbeta med att stötta och underlätta för våra Account Managers i deras dagliga arbete med att söka upp och kontakta företag i behov av våra tjänster inom personaluthyrning och rekrytering.

Det här är chansen för dig att få inblick i försäljningsaffären och samtidigt få komma till en arbetsplats som andas vilja, målmedvetenhet och kämpaglöd. Du kommer med din arbetsinsats att vara en viktig kugge i vår säljorganisation i att hitta nya affärsmöjligheter. Vår ambition är att du vid färdiga studier ska bli Account Manager hos oss!

Arbetsuppgifter

Du kommer bland annat att:
  • Hitta nya möjligheter till affärer genom att prospektera nya obearbetade kunder.
  • Kartlägga nya affärsmöjligheter genom att hitta obearbetade avdelningar hos våra befintliga kunder.
  • Boka möten
  • Omvärldsbevakning av kunder
  • Övriga arbetsuppgifter för att stötta upp arbetet för våra Account Managers
Dina arbetsuppgifter kommer till stor del att styras av din egen utvecklingsbenägenhet vilket på sikt kan innebära mer ansvar, exempelvis att följa med ut på kundmöte med våra Account Managers.

Utvecklingsmöjligheter

Vid lyckat samarbete efter färdiga studier ser vi att du med fördel och fortsatt intresse blir Account Manager hos oss på heltid! Du kan läsa mer om rollen här.

Vi söker dig som
  • Studerar och har ca 6-12 månader kvar av studierna och ska göra din LIA1 eller LIA2
  • Har erfarenhet av att arbeta med telefon som arbetsredskap, exempelvis erfarenhet av telefonförsäljning eller kundtjänst.
  • Har ett stort intresse för försäljning och en vilja att utvecklas inom området.
  • Har B-körkort, manuell växellåda
  • Goda kunskaper i svenska och grundläggande kunskaper i engelska
Som person är du målfokuserad och tar själv initiativ till att hitta nya kontaktvägar och driva resultat. Du är orädd och ihärdig och ger inte upp i första taget. Du tror på dig själv samtidigt som du visar ödmjukhet inför uppgiften och din kompetens.

Övrig information

Sök praktikplatsen genom att klicka på ANSÖK HÄR PÅ ANNAN SITE nedan. Skicka in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten så kontakta oss på talentacquisitionsthlmsyd@academicwork.se under kontorstid. Ange gärna annons-id i ditt mail.

Till dig som vill lite mer. Välkommen till oss. We reward ambition!

Start: Omgående

Placering: Stockholm

Omfattning: Praktik

Lön: Timlön

KONTAKT: Talent Acquisition Manager, Mathilda Glase

Om urvalsprocessen

Urval sker löpande, så var snabb in med din ansökan. Urvalet inleds med en telefonavstämning, till de kandidater som går vidare är nästa steg ett screeningtest som mailas ut. De kandidater som går vidare efter screeningtester blir inkallade på intervju.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Säljsupport
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är ett bemannings- och rekryteringsföretag som sedan starten 1998 har hjälpt över 130 000 young professionals världen över till jobb. Vi strävar efter att bygga en arbetsplats i absolut världsklass, målet är att ingen medarbetare på Academic Work ska vilja jobba någon annanstans. Vår kultur präglas av våra tre värderingar: Share Energy, Beat Yesterday och Show Heart och vi tror därför på att ha roligt på jobbet, sprida vår energi, nå imponerande resultat och sträva efter att utvecklas.

För tredje året i rad vann vi 2019 kategorin bästa service- och tjänsteföretag i Brilliants tävling Powered by People. Academic Work har med andra ord högst medarbetarengagemang av alla företag i branschen! Läs mer om vår kultur och de karriärvägar och möjligheter som finns hos oss. Vill du hänga med bakom kulisserna? Följ oss på Instagram.