Studerar du och vill kickstarta din karriär inom revision?

Studerar du och vill kickstarta din karriär inom revision?

Grant Thornton, en av Sveriges ledande konsultbyråer inom revisions- och rådgivningsbranschen med fullt fokus på entreprenörsföretag, söker nu sju drivna studenter som på deltid ska stötta revisorerna genom revisionsprocessen. På sikt kan du även bli en del av deras heltidsteam. Vi rekommenderar dig att söka tjänsten redan idag då vi arbetar med ett löpande urval.

Information om uppdraget

Grant Thornton, en av Sveriges ledande konsultbyråer inom revisions- och rådgivningsbranschen, söker dig som är nyfiken på revision. Varje år stöttar de 27 000 företag och organisationer i Sverige med tjänster inom revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Grant Thorntons vision är att verka för ett välmående näringsliv i Sverige genom att arbeta med entreprenörer och tillväxtbolag. Du kommer att tillhöra kontoret i Stockholm.

Till deras företagskultur är ansvarstagande, förnyelse och förbättring, skapa goda relationer och glädje i vardagen ledorden internt för att skapa engagerade medarbetare och en stark gemenskap. För bästa möjliga start kommer du få en introduktion och utbildning en dag i veckan från och med under oktober månad.

Du erbjuds
 • En gedigen introduktion, utbildningar och stöttning för din utveckling
 • Praktisk erfarenhet av revision
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande. På sikt finns det möjlighet till fast anställning på Grant Thornton.

Arbetsuppgifter
 • Arbeta i olika kundteam och med olika kunder
 • Stötta och avlasta internt med varierande delar i revisionsprocessen
 • På sikt arbeta mer självständigt i mindre revisionsuppdrag och arbeta närmare kunden
Detta kan komma att variera mellan er studenter då du kommer ha möjlighet att påverka rollen över tid.

Vi söker dig som

* Läser en högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi, fördelaktingen med inriktning mot revision och redovisning samt har minst 1 år kvar av sina studier.

Har du arbetslivserfarenhet inom service eller ekonomi är det meriterande.

Som person är du
 • Ansvarstagande, i den mening att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, att arbeta mot teamets resultat och din egen utveckling.
 • Initiativtagande, med förmåga att komma med konstruktiva förslag på lösningar och kommunicera dessa till teamet.
 • Strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt samt trivs att arbeta mot deadlines.
För att trivas i rollen tror vi att du drivs av att arbeta med varierande uppgifter, med inslag av både analys och samarbete i team. Du bör även vara nyfiken på denna bransch och trivas på en arbetsplats där arbetsbelastningen kan variera beroende på säsong.

Övrig information
 • Start: Introduktion en dag i veckan under oktober på kontoret.
 • Omfattning: Från november till december förväntas behovet vara cirka 8 timmar per vecka, från januari framåt uppskattningsvis 16 timmar i veckan.
 • Placering: Centrala Stockholm, möjlighet att arbeta på distans.
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Grant Thorntons önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Tester kommer även ingå i processen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Grant Thornton karriär kan du läsa mer om vad det innebär att vara junior medarbetare på Grant Thornton och vilka arbetsuppgifter man har. På deras hemsida finner du även mer information om deras internationella koppling till Grant Thornton International Ltd vars medlemsföretag sammanlagt har ca 50 000 medarbetare i över 135 länder.