Studerande copywriters till entreprenöriella Atlasbalans!

Studerande copywriters till entreprenöriella Atlasbalans!

Vad är människans naturliga tillstånd? Inte är det att sitta på en stol framför en dator. Inte heller att ha en miljon tankar i knoppen, men att inte känna hur kroppen mår. Så säger Axel på familjeföretaget Atlasbalans. Axel värvades av pappa Hans 2010 med ambitionen att bygga ett nytt modernt affärskoncept för massörer och fysioterapeuter. Kärnan i verksamheten är en innovativ behandlingsmaskin som effektivt tar bort värk och spänningar i muskler. Tack vare Hans ständiga innovation används maskinen idag både på människor, hästar och hundar och intresse finns från NHL, spa-anläggningar, hotell och storföretag. Samtidigt driver Axel tillsammans med sin bror Ivar en effektiv digital säljverksamhet som expanderar både nationellt och internationellt. Nu söker Atlasbalans 2-3 studenter som, flexibelt två dagar i veckan från valfri arbetsplats, vill sprida kunskap om ny forskning inom hälsa och välmående. Det här är för dig som gillar högt tempo, personlig utveckling och som vill vara med på en spännande expansionsresa!

Information om uppdraget

Atlasbalans är ett litet, familjeägt företag med höga ambitioner och en häpnadsväckande utvecklingshastighet. Tillsammans vill Atlasbalans år 2022 vara världens största portal inom hälsa och friskvård, där visionen är att hjälpa människor att förstå och uppnå sin fulla potential.

På Atlasbalans är du en del av ett team som drivs av att hjälpa människor bli bättre genom innovation, digitalisering och ständig förbättring. Alla tar eget ansvar och jobbar brett. Axel som kommer vara din närmsta chef beskriver sitt ledarskap som omhändertagande och utvecklande, där du får det du behöver för att, likt företagets vision, förstå och uppnå din fulla potential. Du arbetar mot tydliga mål och gör du bra ifrån dig, finns möjlighet till större ansvar och utveckling. Oscar, som anställdes i mars 2018 efter sin examen, driver idag hela företagets annonsering.

Axel kommer att introducera dig till dina arbetsuppgifter och finnas som stöd. Vidare kommer du under anställningen få tillgång till marknadsledande utbildning inom digital marknadsföring och försäljning (inklusive copywriting).

Du kommer att arbeta deltid på Atlasbalans, som konsult via Academic Work. I rollen får du välja om du vill arbeta på plats eller hemifrån. Ambitionen är att du sedan ska fortsätta heltid på Atlasbalans efter dina studier om alla är nöjda.

Arbetsuppgifter
 • Översätta material som kollegorna i Estland producerat, se till att texten håller hög kvalitet och publicera denna på hemsidan
 • Producera text till annonser och till hemsidan
 • Säkerställa att texter och den generella kvalitén på Atlasbalans YouTube-filmer är riktiga och håller en hög standard
På sikt kommer dina ansvarsområden att öka där rätt person har otroliga möjligheter att växa inom företaget.

Vi söker dig som
 • Är student och har cirka 1 år kvar av dina eftergymnasiala studier
 • Har ett stort intresse för att skriva och god kommunikativ förmåga i skrift. Meriterande om detta kan styrkas av dokumenterad erfarenhet av copywriting, journalistisk kommunikation eller liknande.
 • Har goda kunskaper inom WordPress
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, eftersom all text i skrift kommer vara på dessa språk.
Det är meriterande om du
 • Har kunskaper inom WordPress-tillägget Visual Composer
 • På något sätt arbetat med Facebook eller YouTube som verktyg, exempelvis för annonsering eller liknande.
På frågan hur du bör vara som person för att passa bra på Atlasbalans säger Axel följande:

Atlasbalans är för dig som är annorlunda, som vill "något annat". För dig som är intresserad av framtiden men samtidigt har fötterna på jorden. För dig som gillar utmaningar, vill arbeta självständigt och för ett större syfte. Alla som jobbar på Atlasbalans är initiativtagande, vi ser problem som möjligheter och vi vill alltid göra saker bättre. Om du inte vet hur du ska göra, googla det, be om hjälp. För oss är det personliga lärandet centralt, det är en överlevnadsmekanism, för vår vardag förändras hela tiden och ingen vecka är den andra lik. Den här miljön är inte för alla, men den är fruktansvärt stimulerande.

Även din kommunikativa förmåga kommer vara avgörande för att lyckas i rollen.

Övrig information
 • Start: Mitten på januari
 • Omfattning: Deltid cirka 2 dagar i veckan, med flexibla arbetstider under kontorstid
 • Placering: Klarabergsviadukten 63 eller på distans
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Atlasbalans önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Atlasbalans utvecklar produkter, tjänster och helhetslösningar med inriktning på hälsa och friskvård för människor och djur. Kort sagt förser Atlasbalans professionella terapeuter med det som de behöver för att göra ett fantastiskt jobb.