Studerande Marknadsanaytiker till Skogsindustrierna

Studerande Marknadsanaytiker till Skogsindustrierna

Är du studerande och söker efter ett meriterande uppdrag där du får utvecklas och lära dig om branschen för trävaror? Har du som målsättning att i framtiden arbeta på en marknadsavdelning eller inom en konsultverksamhet? Då är detta den perfekta tjänsten för dig! Sök tjänsten redan idag, då vi arbetar med ett löpande urval.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Skogsindustriernas räkning en assistent till sin Marknadsanalytiker som jobbar mot trävaror. Rollen innebär ett ansvar att assistera gruppens marknadsanalytiker att sammanställa information och underlag inför analyser avseende trävarumarknaden. Tjänsten ingår i gruppen för Bransch och marknadsanalys i den Näringspolitiska avdelningen som i dagsläget har tolv medarbetare. I tjänsten har man ett nära samarbete med Christian Nielsen, marknadsanalytiker för trävaror, och rapporterar till Magnus Berg, chef för den Näringspolitiska avdelningen. Samarbete med Skogsindustriernas chefsekonom Kerstin Hallsten är också en del av rollen.

Du erbjuds

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du att assistera med informationssammanställning och bearbetning inför analys av trävarumarknaden. Teamet arbetar som en bransch- och marknadsanalysfunktion. Man sammanställer bransch- och marknadsstatistik, både när det kommer till såg- och trävaror men även massa- och pappersstatistik. Detta gör man för medlemsföretagens räkning.

I rollen kommer du framförallt att:
  • Sammanställa information och underlag för analyser av trävarumarknaden samt förbereda rapporter och presentationsunderlag för skogsindustriernas medlemmar.
  • Hjälpa till med insamlingen och bearbetningen av medlemsstatistik rörande produktion-, lager-, orderingång samt leveranser för de olika segmenten på den svenska trävarumarknaden.
För rätt kandidat finns möjlighet att efter hand bli mer involverad i andra arbetsuppgifter vad avser analysarbetet och den kontinuerliga utvecklingen av tjänsten.

Vi söker dig som
  • Du läser en eftergymnasial akademisk utbildning inom exempelvis ekonomi, skog eller teknik och har minst 1,5 år kvar av studierna
  • Du har grundläggande kunskaper i Officepaketet, framförallt Excel och Powerpoint
  • Du är flytande i svenska och engelska i tal och skrift, då tjänsten utförs i dessa språk
Som person är du nyfiken och driven och vill gärna lära dig mer och förstå området som du arbetar med. Vi ser även att du är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt, och har en god analytisk förmåga.

Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Långsiktigt, minst 1,5 år på deltid
  • Placering: Kontoret är beläget i centrala Stockholm och man har även möjlighet att arbeta hemifrån.
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Skogsindustriernas önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, Marknadsassistent
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skogsindustrierna företräder företag inom massa-, pappers- och den trämekaniska industrin. Med siktet inställt på att driva tillväxt i världens bioekonomi är deras uppgift att stärka företagens konkurrenskraft och verka för en ökad användning av skogsbaserade produkter. I verksamheten ingår Svenskt Trä och sekretariatet för BioInnovation.