Studerande Digital Kommunikatör till SVT!

Studerande Digital Kommunikatör till SVT!

Älskar du dialog, diskussion och sociala medier och har minst 1 år kvar av studierna? Just nu söker SVT efter en kommunikatör till teamet Publikdialog. Där får du möjligheten att omges av cirka 60 kompetenta kollegor och tillhöra den del av kommunikationsavdelningen som arbetar med SVT:s sociala medier och kommunikationskanaler. På ena sidan har du kollegan som möter pensionären som undrar om SVT Play fungerar på den nya tv:n eller din kompis som mest av allt vill se förra årets julkalender igen. På andra sidan sitter du och bemöter feedbacken på SVTs Instagramkonto gällande senaste avsnittet av Uppdrag Granskning eller hyllningarna kring programledaren på Allsång på Skansens senaste outfit.

Information om uppdraget

Academic Work söker för SVT Kommunikations räkning en kommunikatör till avdelningen Publikdialog. SVT Kommunikation är en ledningsenhet som arbetar med kommunikation och marknadsföring. Du kommer att arbeta inom Sociala medier/Publik dialog som digital kommunikatör.

SVT finansieras av TV-avgiften och därmed har de ett särskilt ansvar att vara öppna och tillgängliga för publikens frågor. Teamet Publikdialog strävar efter att ge bästa möjliga service till publiken på sajten (svt.se/tittarservice) och i sociala medier.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos SVT. Uppdraget kommer att vara på deltid och sträcka sig 6 månader framåt med goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som kommunikatör hos Publikdialog deltar du i dialogen med SVT:s tittare. Du kommer att besvara publikens frågor och funderingar via sociala medier, som exempelvis Facebook, Twitter, Instagram och mail. Dina arbetsuppgifter innebär att hantera alla typer av frågor och funderingar samtidigt som du ger ett professionellt bemötande. Tempot är varierande och bitvis högt. Du kommer även ansvara för att publicera egna inlägg på sociala medier, vilket vi tror att du tycker är riktigt kul!

Du kommer till exempel att:
 • Besvara och hantera utmanande frågor eller funderingar på ett professionellt sätt
 • Ständigt kommunicera med tittarna och ge information på ett pedagogiskt sätt
 • Lära dig nya publiceringssystem och funktioner inom sociala medier
 • Publicera egna inlägg på sociala medier
 • Bevaka sociala medier-flödet och förebyggande kommunikationshantering
 • Se till att publikens synpunkter återkopplas internt
Tjänsten passar dig som är student och som söker efter ett roligt och meriterande extrajobb på ett välkänt företag inom Public Service.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är studerande och har minst 1 år kvar av dina studier. Vi ser gärna att du studerar media, kommunikation eller journalistik för att kunna ge SVT:s tittare service i världsklass. För att kunna klara arbetsuppgifterna vill vi gärna att du tidigare har arbetat inom kundservice och/eller med sociala medier och att du uttrycker dig väl i skrift. Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska samt kan arbeta under högtider som jul, nyår och midsommar.

Det är meriterande om du dessutom...
 • Är uppdaterad och kunnig om SVT:s utbud
 • Har kunskaper om journalistik och/eller Public service uppdrag
 • Har kunskap om och intresse för sociala medier
 • Kan fler språk än svenska och engelska
Som person har du lätt för att lära dig nya saker då du snabbt kommer få sätta dig in i nya publiceringssystem och funktioner inom sociala medier. Då du kommer hantera alla möjliga frågor gäller det att du har skinn på näsan samtidigt som du alltid är trevlig, social och gillar att bidra till en bra energi i gruppen. Du är en naturlig kommunikatör och beskrivs som pedagogisk och effektiv. Vidare kräver arbetet att du är allmänbildad och har ett intresse för samhällsfrågor. Då arbetet sker på vardagar (kvällstid) och helger, ser vi att du kan arbeta dessa arbetstider och är flexibel.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Deltid
 • Placering: Gärdet
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SKLs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på STW01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SVT är Sveriges största medieföretag och producerar och levererar kvalitetstelevision till miljontals tittare. Deras utveckling ligger i framkant och ska leda till ökad tillgänglighet. SVTs ambition är att precis alla i Sverige, vem du än är, ska hitta något i deras utbud att bli berörd av. Tjänsten är på deras huvudkontor på Gärdet.