Student med intresse för arkitektur och projektledning till rollen som projektkoordinator

Student med intresse för arkitektur och projektledning till rollen som projektkoordinator

Studerar du design eller arkitektur samt har ett brinnande intresse för samhällsfrågor? Intresserar du dig för hur arkitektur och rum påverkar elevers studiegång? Beskriver du dig därtill som en person med en väl utvecklad analytiskt sida som har en utvecklad verbal- och skriftlig kommunikativ förmåga? Sök då tjänsten som projektkoordinator till Stiftelsen DIU redan idag! Glöm heller inte att motivera varför just DU är vår nästa stjärna !

Information om uppdraget

Academic Work söker för stiftelsen datorn i utbildningen (DIU) en projektkoordinator på deltid att arbeta ca 2-4 halvdagar i veckan. Arbetet kommer framförallt bestå av att planera en stor konferens som kommer hållas på Stockholmsmässan i höst, där tongivande och spännande partnerföretag till stiftelsen, så som arkitektkontor, kommer att delta i seminarier och workshops som du tillsammans med din närmsta chef koordinerar. Du kommer i samspel med din närmsta chef även att hantera uppgifter som består i koordinering av möten med partners, beslutsfattare och arkitektbyråer samt upprätta kontrakt med dessa kring koncept för medverkan och samspel. Utöver detta kommer du att analysera propositioner för att därefter ta fram egna rapporter, nyhetsbrev och broschyrer i opinionsbildande syfte.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Stiftelsen DIU. Uppdraget kommer att vara på deltid och sträcka sig minst 6 månade fram. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som projektkoordinator kommer du till exempel att
 • Koordinera möten med beslutsfattare, arkitektbyråer och övriga samarbetspartners
 • Analysera propositioner och författa egna rapporter
 • Ta fram avtal med leverantörer, samarbetspartners, företag och myndigheter
 • Koordinera den stora konferensen på Stockholmsmässan i höst
Tjänsten passar dig som har ett stort intresse för politik och samhällsfrågor, i synnerhet utbildningspolitik frågor kring hur arkitektur och design påverkar lärandeprocesser. Vi tror även att du som söker är en god kommunikatör med ett sinne för relationsskapande verksamhet.

Vi söker dig som

Vi söker dig som
 • Studerar på universitet eller högskola med minst 6-12 månader kvar av dina studier, företrädesvis studier inom arkitektur och design
 • Har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, då kommunikationen uteslutande sker på språket
 • Har goda kunskaper i engelska i tal och skrift då arbete eller kommunikation med aktörer på engelska kan förekomma
 • Har ett uttalat intresse för arkitektur och design
Det är meriterande om du
 • Sedan innan har erfarenhet av arbete som rör företag och processer inom arkitektur och inredningsdesign
 • Kunskap av grundläggande hantering av text/bild/layout, liksom enkel ljud/video
 • Har intresse och dokumenterad erfarenhet av arbete med sociala medier
Som person är du analytisk, självgående och har en tydligt utvecklad skriftlig- och verbal kommunikativ förmåga. Därtill tror vi att du som söker har en företagsam och entreprenöriell sida.

Övrig information
 • Start: 15/8
 • Omfattning: Deltid, 20-30%
 • Placering: Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Stiftelsen DIUs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Koordinator
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Stiftelsen DIU är en stiftelse som i flera decennier varit drivande för att lyfta svensk skola med digital innovation, med skolproffessionerna som huvudkraft. De beskriver sig själva som en kreativ icke vinst drivande stiftelse som arbetar med frågor kring digitalisering i svensk skola, genom nyhetsbrev och webb, seminarier, konferenser och researrangemang. De jobbar i en krets av frilansande experter och ett tiotal partners, större och mindre organisationer samt myndigheter och företag. Stiftelsen har under 30 år bedrivit en välrenommerad verksamhet.