Student inom arbetsrätt till "Första Linjen" på DIK!

Student inom arbetsrätt till "Första Linjen" på DIK!

"Väldigt roligt, då vi får svara på alla olika typer av frågor inom arbetsrätt- alltifrån hur arbetsmarknaden fungerar till rehabilitering och arbetsmiljöfrågor. Dessutom är alla här är så kompetenta och otroligt varma människor som värnar om vår utveckling. Så fort man är redo så släpper de en fri!" Såhär besvarar Andrea, konsult via Academic Work, frågan hur det är att arbeta på DIK-förbundet, cirka 2-3 halvdagar i veckan vid sidan av hennes studier. Nu kan du bli Andreas nya kollega, tillsammans med 6 andra fantastiska juriststudenter som idag utgör den s.k. Första Linjen!

Information om uppdraget

På Södermalm hittar du DIK, fackförbundet för dig inom kultur, reklam och kommunikation, som arbetar för människors lika värde på arbetsmarknaden. På DIK arbetar cirka 40 medarbetare som stöttar och motiverar sina medlemmar genom hela yrkeslivet i med- och motgång. Vidare arbetar vår studentpool på 6 personer och agerar support till medlemmarna kring frågor om arbetsrätt och medlemsfrågor. Supporten har förmiddags- och eftermiddagspass, där du förväntas arbeta minst 2 pass i veckan.

Du erbjuds
 • En unik möjlighet till erfarenhet inom arbetsrätt redan under dina studier, som konsult via Academic Work
 • En gedigen utbildning och introduktion, för att få alla förusättningar att lyckas i rollen
 • Gemenskap tillsammans med våra 6 andra studenter samt Maria, Avdelningschef, som verkligen värnar om att alla ska trivas och utvecklas på DIK.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter
 • Agera på och besvara ärenden från DIK:s medlemmar via telefon och mejl, både arbetsrättsliga frågor samt medlemsfrågor
 • Registrera komplexa ärenden i DIK:s CRM-system som ska besvaras av ombudsmännen eller annan handläggare.
 • Vid behov finnas behjälplig vid andra arbetsrättsliga ärenden av administrativ karaktär, för att avlasta ombudsmännen
Vi söker dig som
 • Är studerande inom juridik på högskola/universitet på minst 50% och tar examen tidigast januari 2021.
 • Du har tidigare arbetat inom service. Om du har arbetat i en supporterande roll tidigare anses det meriterande.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, eftersom support kommer ges på båda språk
Då ditt engagemang för människors lika värde på arbetsmarknaden kommer vara väsentligt kommer dina personliga egenskaper vara viktiga. Förutom uppfyllande av krav kommer vi i första hand att gå vidare med kandidater med väl motiverad ansökan (motivering/personligt brev).

Som person är du:
 • Problemlösande
 • Flexibel
 • Lyhörd och ödmjuk
Övrig information
 • Start: Introduktion i januari/februari, därefter start
 • Omfattning: Cirka 2-3 pass i veckan (förlagda 08:15-12:00 eller 12:45-16:30)
 • Placering: Bondegatan på Södermalm.
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och DIK:s önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Assistent, Juridik
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se