Statistiker till RKA

Statistiker till RKA

RKA är en liten arbetsplats men med stor påverkan i samhället. Du bidrar genom att underlätta uppföljning och analys av olika verksamheter i kommuner och regioner, vilket i slutändan gör skillnad för alla som bor och lever där. Som statistiker kommer du lära dig mycket om det mesta och du har också möjlighet att växa inom området på sikt.

Information om uppdraget

Du kommer att komma till en liten organisation om sju personer, men där ni har stor påverkan och daglig kontakt med kommuner och regioner. På RKA kommer du till en arbetsplats som arbetar väldigt teamorienterat, även om du självklart också kommer att arbeta självständigt. I teamet finns man alltid där för varandra för att kunna bolla tankar, idéer och för att ställa frågor.

Arbetsuppgifter

Uppdraget som statistiker är att hämta och formera om data från olika källor och publicera uppgifter i databasen Kolada. Du kommer även att arbeta med att utveckla ny statistik där efterfrågan finns. RKA arbetar kontinuerligt med att hitta nya sätt för kommuner och regioner att analysera sina verksamheter.
Rollen innebär att arbeta problemlösande då du också kommer arbeta med att leta fel i datan och åtgärda dessa. Du kommer att arbeta med flera olika typer av data, vilket gör att du kommer att bli en generalist och få lära dig lite om mycket. Ena dagen kanske du behöver läsa på om vad skollagen kräver, för att nästa dag lära dig om avfallshantering, vilket gör detta till en roll för den nyfikne.

Det finns på sikt utvecklingsmöjligheter att arbeta med automatisering eller koda statistikhämtning för den intresserade.

Vi söker dig som
 • Har en högskoleexamen med inriktning mot statistik, nationalekonomi, statsvetenskap eller liknande. Du behöver inte ha läst statistik som huvudämne, men ett krav för tjänsten är att du har läst statistik
 • Mycket goda kunskaper i Excel
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift då kommunikationen sker på svenska
Det är meriterande om
 • Du har arbetat med R
 • Du har erfarenhet från att arbeta i en kommun eller region
Som person är du:
 • Noggrann
 • Självständig
 • Ansvarstagande
 • Initiativtagande
Övrig information
 • Start: Mitten av augusti
 • Omfattning: Heltid, rekrytering. Ca ett år med viss möjlighet till förlängning.
 • Placering: Kontoret är beläget på Hornsgatan i Stockholm, men arbetet kan utföras hemifrån
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och RKA:s önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Matematik, Statistik & Information
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Uppdraget för RKA är att underlätta uppföljning och analys av olika verksamheter i kommuner och regioner. RKA ska även främja jämförelser mellan kommuner och mellan regioner. Som ett led i detta driver och utvecklar RKA databasen Kolada (www.kolada.se) som innehåller nyckeltal för kommuner och regioner och för de verksamheter de bedriver. I denna görs cirka 5 000 uppgifter tillgängliga för jämförelser och analys.