Starta din karriär som systemutvecklare hos Giesecke+Devrient

Starta din karriär som systemutvecklare hos Giesecke+Devrient

Under 2018 genomfördes det första talangprogramet hos Giesecke+Devrient för hungriga systemutvecklare som var redo att starta sina karriärer. Vi fick glädjen att välkomna 5st nya kollegor som under hösten lärt sig allt från agil metodik till modern Java-utveckling. Nu öppnar vi ansökningar för talangprogrammet 2019!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Giesecke+Devrients (G+D) räkning flertalet nya kollegor till företagets utvecklingsavdelning.

Utvecklingsavdelningen i Stockholm består av cirka 60 medarbetare uppdelade i Scrum-team med cirka 5-8 kollegor i varje grupp. Hos G+D får du chansen att lära dig om komplexa system, moderna utvecklingsmiljöer samt möjligheten att vara delaktig i hela utvecklingsprocessen. Under din upplärning kommer du få stöttning av mentorer samt möjligheten att arbeta i olika utvecklingsteam i syfte att få en helhetsbild av G+D's utvecklingsmiljöer och tackla spännande utmaningar.

Talangprogrammet är en unik chans att få inblick i olika teknologier och arbetssätt samt att lära känna företaget och kollegor. Allt det bidrar att man kan identifiera sig med företaget och produkterna bättre. Jag rekommendear verkligen andra att söka sig till G+D!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Giesecke+Devrient.

Arbetsuppgifter

Hos G+D kommer du arbeta med backend-tunga applikationer skrivna i Java där utvecklingsarbetet ställer höga krav på prestanda, skalbarhet och säkerhet.

Som junior utvecklare kommer du arbeta tillsammans med andra utvecklare, testare och arkitekter för att designa och implementera produkt- och testfunktionaliteter. Som utvecklare består din vardag bland annat av kravdiskussioner, internt eller med produktledning, design och backend-utveckling. Utöver utveckling kommer du att hjälpa till med felsökning under testfasen.

Framtidsplanerna inom utvecklingsavdelningen kommer innebära mer fokus på automatisering av test- och leveransprocesser samt migrering av servermiljön till molntjänster. Det innebär att du får möjlighet att arbeta med moderna tekniker och arbetssätt.

Vi söker dig som
 • Har en akademisk utbildning med inriktning mjukvaruutveckling
 • Har grundläggande kunskaper inom Java
 • Har mycket goda kunskaper i engelska och svenska då båda språk kan komma att användas i arbetet
Det är meriterande om du har erfarenhet av följande tekniker då de kommer användas dagligen:

* Spring, Eclipse, Vert.x, Tomcat, JMS/JMX/JDBC, Maven, JUnit, Microservices, Ansible, Terraform och Docker

Som person tar du ett stort eget ansvar för kvaliteten i ditt arbete och tar gärna initiativ för förbättringar som behöver göras eller uppgifter som behöver lösas. Du är en duktig problemlösare och du trivs med att ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Eftersom du arbetar nära dina kollegor måste du trivas att samarbeta och bidra till en bra stämning. Som junior utvecklare anser vi att du har ett starkt teknikintresse och är inte främmande för att följa teknikbloggar, Youtube tutorials eller labba med nya tekniker på fritiden.

Övrig information
 • Start: Juni/September
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Lön: Månadslön
 • Placering: Fredsborgsgatan 24, Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringsansvarig Daniel Klasson +46 8 562 467 70
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Giesecke & +Devrients önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på daniel.klasson@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Giesecke+Devrient is creating the future of mobile security. We are a global leader in Over-the-Air (OTA) management software designed to provide mobile network operators with an improved understanding of their subscribers and efficient management of the SIM cards, terminals, and mobile applications on their networks. With our innovative technologies, mobile network operators can implement new services quickly and efficiently, and gain knowledge about the needs of their customers.