Starta din karriär som systemutvecklare hos Giesecke+Devrient

Starta din karriär som systemutvecklare hos Giesecke+Devrient

Senaste året har cirka 10 nya utvecklare startat sin karriär hos Giesecke+Devrient och vi vill ge dig samma möjlighet!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Giesecke+Devrients räkning flertalet nya kollegor till företagets utvecklingsavdelning.

Utvecklingsavdelningen i Stockholm består av cirka 60 medarbetare och är uppdeladt i flera utvecklingsteam med cirka 5-8 kollegor i varje team. Teamen består i regel av utvecklare, testare och IT-arkitekter. Här får du chansen att lära dig om komplexa system, moderna utvecklingsmiljöer samt möjligheten att vara delaktig i hela utvecklingsprocessen.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Giesecke+Devrient.

Arbetsuppgifter

Hos Giesecke+Devrient kommer du arbeta med backend-tunga applikationer skrivna i Java där utvecklingsarbetet ställer höga krav på prestanda, skalbarhet och säkerhet. En av produkterna du kan få arbeta med är AirOn Subscription Management. Produkten möjliggör nedladdning och byte av abonnemang, över luften, på befintliga SIM-kort, både på Machine-to-Machine-terminaler (M2M) och konsumentutrustning, som t.ex. Smart Watches.

Som junior utvecklare kommer du tillsammans med andra juniora och seniora utvecklare designa och implementera produkt- och testfunktionaliteter. Som utvecklare består din vardag bland annat av kravdiskussioner, internt eller med produktledning, design och backend-utveckling. Utöver utveckling kommer du att hjälpa till med felsökning under testfasen.

Framöver satsar Giesecke+Devrient på automatisering av test- och leveransprocesser samt molntjänster varav du kommer lära dig flertalet moderna tekniker och arbetssätt. Exempel på kunder är Google, Samsung, BMW och ett flertal större internationella mobiloperatörer.

Vi söker dig som
 • Har en planerad eller slutförd akademisk utbildning med inriktning mjukvaruutveckling
 • Har grundläggande kunskaper inom Java
 • Har mycket goda kunskaper i engelska och svenska då båda språk kan komma att användas i arbetet
Det är meriterande om du har erfarenhet av följande tekniker då de kommer användas dagligen:

* Spring, Eclipse, Vert.x, Tomcat, JMS/JMX/JDBC, Maven, JUnit, Microservices, Ansible, Terraform och Docker

Som person tar du ett stort eget ansvar för kvaliteten i ditt arbete och tar gärna initiativ för förbättringar som behöver göras eller uppgifter som behöver lösas. Du är en duktig problemlösare och du trivs med att ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Eftersom du arbetar nära dina kollegor måste du trivas att samarbeta och bidra till en bra stämning. Som junior utvecklare anser vi att du har ett starkt teknikintresse och är inte främmande för att följa teknikbloggar, Youtube tutorials eller labba med nya tekniker på fritiden.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Lön: Marknadsmässig
 • Placering: Fredsborgsgatan, Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringsansvarig Daniel Klasson +46 8 562 467 70
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Giesecke & +Devrients önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Giesecke+Devrient is creating the future of mobile security. We are a global leader in Over-the-Air (OTA) management software designed to provide mobile network operators with an improved understanding of their subscribers and efficient management of the SIM cards, terminals, and mobile applications on their networks. With our innovative technologies, mobile network operators can implement new services quickly and efficiently, and gain knowledge about the needs of their customers.