Starta din karriär inom hållbar infrastruktur hos Implenia

Starta din karriär inom hållbar infrastruktur hos Implenia

Tänk dig att få påverka Sveriges infrastruktur eller till och med Europas! Implenia erbjuder dig chansen att vara med i utvecklandet av morgondagens infrastruktur. Som nyexaminerad ingenjör kommer du att bli en nyckelperson för Implenias fortsatta expansion i Sverige och rollen som projektingenjör innebär mycket ansvar där du blir en viktig del av projektorganisationen. Ingen dag är den andra lik och ditt arbete gör stor skillnad för alla Sveriges invånare som nyttjar broar, vägar, tunnlar och spårtrafik dagligen. Läs gärna vidare och kika på videon för att ta del av en mer beskrivande bild på hur en arbetsdag kan se ut och vad Implenia kan erbjuda dig!

Information om uppdraget

Under våren 2019 har du som nyexaminerad ingenjör möjlighet att starta din karriär inom infrastruktur i rollen som projektingenjör hos snabbväxande Implenia.

Implenia har många års erfarenhet och kompetens inom utmanande infrastrukturprojekt, främst ifrån den tyska, österrikiska och schweiziska marknaden. Sedan ett par år tillbaka är de även etablerade i Sverige samt Norge och har på kort tid vunnit många utmanande infrastrukturprojekt. De fortsätter att expandera i snabb takt och för att kunna nå målet 2021 med att vara 400 medarbetare så söker de nu fler juniora talanger som vill vara med att bygga och utveckla hållbar infrastruktur för framtiden.

Som projektingenjör blir du en del av projektorganisationen som präglas av en internationell miljö då Implenia har medarbetare ifrån 22 olika nationaliteter bland deras 280 medarbetare.
Några av deras nuvarande projekt i Stockholmsområdet är byggandet av Slussens nya bussterminal, Förbifart Stockholm, Lidingöbron och Getingmidjan. Men även de mindre infrastrukturprojekt i form av cykelvägar, lekplatser och rondeller är minst lika viktiga.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Implenia.

Arbetsuppgifter

Frida arbetar idag i rollen som nyexaminerad ingenjör och beskriver hennes arbete såhär:
Som junior projektingenjör på Implenia har jag ett omväxlande arbete där jag hela tiden får nya erfarenheter, ny kunskap och nya möjligheter att utvecklas. Att jobba i direkt anslutning till produktionen är för mig ovärderligt, eftersom det ger en förståelse för hela processen som inga skolböcker i världen kan ge. Hos Implenia kände jag från första stund att jag hade hamnat rätt!

Som projektingenjör kommer du till exempel att:
 • Ansvara för att projektet genomförs inom fastställda krav på säkerhet, miljö, kvalitet, framdrift och produktivitet
 • Ha många kontaktytor från den egna projektgruppen till underentreprenörer, kunder och leverantörer
 • Upprätta tidplaner, budgetar, protokoll och kvalitetsdokument
 • Du kommer ha en egen kontorsplats på projektkontoret samtidigt som du arbetar en hel del ute på fältet i syfte att följa upp projektets framfart
 • På sikt kan du specialisera dig och få ansvar för planering och styrning av en delaktivitet, till exempel cost controlling, ändrings- och tilläggsarbeten, miljösamordnare, KMA eller BIM
Vi söker dig som
 • Under sommaren 2019 tar ut din högskole- eller civilingenjörsexamen inom bygg, samhällsbyggnad, anläggning alternativt industriell ekonomi
 • Kommunicerar på svenska och engelska i tal och skrift då stor del av kund- och teknisk kommunikation sker på dessa språk
Det är meriterande om du har:
 • Sommarjobbat/praktiserat på byggfirma alternativt har erfarenhet kring anläggning av tunnel/berg
 • Innehar B-körkort
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. Som person är du ambitiös och initiativtagande vilket visar sig i att du vågar uppsöka nya arbetsuppgifter och är hungrig på att komma in i arbetet och leverera. Då du arbetar nära produktionen har du alla möjligheter att snabbt leta upp information och nyttja dina kollegors kunskap. Tjänsten förutsätter således att du är orädd inför nya utmaningar och trivs med att arbeta både teoretiskt och praktiskt. En förutsättning är att du trivs med att samarbeta tillsammans med dina kollegor och kan planera och organisera dina arbetsuppgifter därefter.

Övrig information
 • Start: Sommaren 2019
 • Omfattning: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
 • Lön: Fast månadslön
 • Placering: Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Kandidatansvarig Björn Andersson +46 8 408 864 17
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Implenias önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på bjorn.andersson@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Skydd för den personliga integriteten

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Implenia Sverige AB är ett företag som ser mångfald och jämställdhet som något centralt och viktigt för en hållbar framtid. Ledningen består idag av tre kvinnor och två män placerade i Göteborg och Stockholm. Vi har medarbetare från hela världen och ser det som en styrka och en förutsättning för vår fortsatta tillväxt och utveckling.