Stötta våra specialister inom arbetsrätt som Labour Law Assistant!

Stötta våra specialister inom arbetsrätt som Labour Law Assistant!

Söker du ett långsiktigt extrajobb vid sidan av studierna? I rollen som Labour Law Assistant är det viktigt att du trivs med självständigt arbete, högt tempo och administrativa arbetsuppgifter. Detta är en perfekt ingång för dig som vill arbeta i en organisation med ett starkt varumärke och stora ambitioner för framtiden! Här får du möjligheten att arbeta i vårt arbetsrättsliga team, där du får inblick i deras arbete samt erfarenhet av administration!

Information om uppdraget

Det bästa med min roll är att jag har lärt mig så otroligt mycket. Jag har fått chansen att arbeta med ett brett spann av arbetsuppgifter, från större projekt som lönekartläggningen till författande av BP-artiklar och framställning av rapporter för kontoren. Att få vara en del av arbetet som lägger en grund för att vår organisation ska ha bästa möjliga förutsättningar att lyckas är både intressant och roligt. I rollen får du vara en del av ett fantastiskt team med otrolig kompetens, värme och utrymme att utvecklas.

Så här beskriver en av våra tidigare Labour Law Assistant rollen. Nu letar vi efter ytterligare två assistenter till vårt team. Vill du utvecklas inom arbetsrätt och trivs med administrativt och kvalitativt arbete? Missa då inte detta tillfälle!

I rollen som Labour Law assistent får du möjlighet att arbeta med många olika uppgifter och vidga din kunskap och ditt nätverk. Du arbetar primärt med att stötta våra specialister inom området i en variation av administrativa uppgifter. Rollen som Labour Law Assistant är därför dynamisk, där ett av dina ansvarsområden är att se till så att presentationer, artiklar och utbildningsmaterial alltid är uppdaterade.

Som Labour Law Assistant får du även möjlighet att vara delaktig i projekt som kan handla om allt ifrån diskriminering och arbetsmiljö till arbetsmiljöföreskrifter och fackliga organisationer. Din uppgift i projekten är att assistera under research - och faktainsamlingsperioden. Du kommer även att vara ansvarig för att månadsvis ta fram underlag för riskrapporter per kontor.

Du kommer att ingå i vårt Svenska Labour Law-team, bestående av ca 7 medarbetare. Tjänsten passar dig som är studerande och har utrymme för att arbeta 2 vardagar/veckan.

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta internt på Academic Work? Spana in vårt Instagramkonto och följ med bakom kulisserna på våra 16 kontor över hela Sverige.

Arbetsuppgifter

Som Labour Law Assistant kommer du främst att arbeta med att:
 • Månatligen ta fram statistik och underlag från våra system, sammanställa, producera diagram och tabeller.
 • Uppdatera artiklar och skriva utkast på artiklar och inlägg till vårt intranät
 • Producera och korrekturläsa utbildningsmaterial
 • Uppdatera kollektivavtal med nya OB/ ÖT-nivåer och helgdagar
 • Läsa, analysera, sammanställa och presentera information som rör t.ex. lagändringar, AD-domar, arbetsmiljöföreskrifter, kollektivavtalsförändringar m.m.
 • Stötta upp i olika projekt. Söka information, sammanställa detta och ta vidare till de andra i teamet.
Du arbetar tätt med våra specialister inom arbetsrätt och stöttar upp deras dagliga arbete. Ditt arbete är främst inriktat på administrativa uppgifter som utförs med en kombination av noggrannhet och effektivitet.

Vi söker dig som
 • Är student inom HR, ekonomi/management, juridik, alternativt annan relevant utbildning, samt har ett intresse för administrativt arbete
 • Har minst 3 terminer kvar på dina högskole- eller universitetsstudier, dvs tar examen tidigast januari 2021
 • Har mycket goda kunskaper i Excel samt goda kunskaper i PowerPoint
 • Har möjlighet att arbeta 2 vardagar/veckan under terminer, samt eventuellt täcka upp heltid under semestrar
 • Har hög skriftlig nivå i både engelska och svenska, då du kommer producera mycket text
 • Har goda kunskaper i Officepaketet
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av administrativa uppgifter men det är inte ett krav. Vidare så är det meriterande om du har goda kunskaper inom PowerPoint och Excel då man kommer arbeta mycket i dessa program.

För att lyckas i rollen tror vi att du trivs att arbeta i en miljö med högt tempo och varierade uppgifter med fokus på administrativt arbete. Som person krävs det att du självgående och strukturerad med en förmåga att snabbt sätta dig in i och slutföra dina uppgifter enligt deadline. När du utför dina uppgifter gör du det med stor noggrannhet och tar ansvar för att ditt arbete håller hög nivå så att inga viktiga detaljer förbises. Slutligen det viktigt att du är orädd och agerar med lugn och säkerhet trots att du ibland har begränsad kunskap och erfarenhet.

Framförallt är det viktigt att du har en stark vilja att utvecklas och vi ser på sikt att du vill växa inom Academic Work!

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: 2 dagar/veckan
 • Placering: St. Eriksgatan 121
 • Kontaktuppgifter: Sara Andersson
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök via annan site nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under mina sidor på din profil. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sara.andersson@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS
Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!

Academic Work är Home of the young professionals. Vi rekryterar och hyr ut young professionals - studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären. Academic Work startades av tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Administration, Assistent, HR & Personal, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Deltid, Extrajobb, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!