Speakers agent till Speakersnet!

Speakers agent till Speakersnet!

Speakersnet är en framstående internationell talaragentur och premiumservice som representerar inflytelserika och kända talare. I den här rollen får du möjlighet att arbeta med hela världen som kontaktyta och med intressanta personer som är i framkant inom sina områden. Du med ett skarpt sinne för koordinering och service samt ett genuint samhällsintresse erbjuds här en chans att utvecklas genom en varierad och fartfylld vardag!

Information om uppdraget

Från en utav Stockholms mest centrala adresser i Gamla stan utgår svenska talaragenturen Speakersnet. De representerar exklusivt ett begränsat antal inflytelserika talare, nationellt och internationellt och deras roll är att fungera som en direkt länk mellan de kunder som bokar talarna och talarna som de representerar. Läs gärna mer om talarna här.

Som speakers agent arbetar du, tillsammans med en kollega, med att ansvara för varje steg i processen från bokning till utförande för alla de föreläsningar och event som talarna ska närvara vid, runt om i världen.

Du arbetar i den här rollen med högt ansedda tankeledare inom exempelvis ekonomi, digitalisering, framtid och innovation mm. vilket gör att du i denna roll erbjuds spännande kontaktytor och utmanas genom att dagarna sällan är sig lika. I det täta samarbetet med ansvarig kollega kommer du stegvis utvecklas genom att ta del av dennes breda kompetens samt organisationens kontaktnät. Fler kollegor hittar du i moderbolaget bokförlaget Volantes medarbetare som sitter i samma lokaler. Detta innebär att en genomgående familjär stämning och delaktighet är en självklarhet samtidigt som man har kul ihop!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Speakersnet.

Arbetsuppgifter

Som speakers agent kommer du arbeta med att representera Speakersnets talare och säkerställa att strävan om att alltid leverera en god upplevelse införlivas. Du kommer till exempel att:
 • Arbeta parallellt med flera talaruppdrag samtidigt, både befintliga och nya förfrågningar via hemsidan, mail och telefon.
 • Förhandla och hanterar olika typer av avtal på både svenska och engelska
 • Sköta bokning av resor och logi för varje bokat uppdrag
 • Planera och schemalägga uppdrag över tid - ha stenkoll på talarnas kalendrar
 • Skriva korta texter och formulera programrubriker, för annonsering av talare när kunder ska ha event
 • Uppdatera Speakersnets hemsidor och talarnas biografier vid behov
Tjänsten passar dig som är nyfiken på samhället i stort - inte minst de ämnen som talarna är ute och pratar om. Du trivs i en koordinerande och administrativ roll i en miljö där det händer mycket, dagarna går fort men där kvaliteten på din prestation ändå måste hålla hög nivå. Allt ska klaffa, och om något går fel är det ni som snabbt hittar en lösning.

Vi söker dig som
 • Har en relevant eftergymnasial utbildning inom exempelvis ekonomi, service management, event, turism eller annan relevant utbildning
 • Har erfarenhet av en kundnära roll där god service har varit en viktig del
 • Har datorvana och goda kunskaper i Officepaketet
 • Talar och skriver svenska och engelska på en mycket god nivå då du dagligen kommunicerar i både tal och skrift
Det är meriterande om du
 • Har erfarenhet av att arbeta i ett affärssystem
 • Behärskar ytterligare språk
 • Besitter kompetens för digital marknadsföring
Mycket stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper. Då du dagligen kommer att leverera service gentemot talarna och Speakersnets kunder ser vi att detta är en självklarhet för dig. Likaså ser vi att du har ett flexibelt angreppsätt till arbetsuppgifterna då förutsättningarna allt som ofta förändras och du behöver ha ett problemlösande öga, både proaktivt såväl som reaktivt. Sist med absolut inte minst ser vi att du som söker är en person som trots ändrade förutsättningar och krav på effektivitet gör saker noggrant med respekt för både din egen men framförallt berörda parters tid. Allt detta med ett naturligt leende på läpparna då du tycker att detta är roligt och givande!

Övrig information
 • Start: Omgående men med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid och delat ansvar för jourtelefon efter kontorstid
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Gamla stan, Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Speakersnets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Speakersnet - svensk talaragentur och service som exklusivt representerar ett begränsat antal inflytelserika talare, nationellt och internationellt. Speakersnet grundades 1993, har haft kunder i 130 olika länder och är en del av Volante. De är ett kunskapsföretag med bokförlag och talaragentur för en klokare och roligare värld.