Software Designers inom signalsystem för tågtrafik

Software Designers inom signalsystem för tågtrafik

Om du letar efter ett första jobb efter examen och samtidigt är ute efter att säkra din framtida karriär så är det här jobbet för dig. Du kommer läras upp inom ett område som är avgörande för vår framtida tågtrafik i Sverige och samtidigt jobba med det du brinner för, nämligen teknik och programmering. Investera i din karriär och hoppa på tåget tillsammans med ett sammansvetsat team på Ansaldo!

Information om uppdraget

Vi söker tre Software Designers som ska arbeta med att bygga upp en automatiserad testomgivning för signalsystem i tågtrafik. Du kommer ingå i ett projektteam och arbeta tillsammans med ett sammansvetsat lag av duktiga ingenjörer med god erfarenhet inom sitt fält.

Du erbjuds
 • Goda utvecklingsmöjligheter eftersom kompetensbehovet växer inom branschen
 • En arbetsplats med god stämning, ett team som har roligt tillsammans och ett företag där alla jobbar mot samma mål
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs med om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

I rollen som Software Designer kommer du att implementera ett mjukvarukomponenttest för ett Automatic Train Protection system. Systemet som du designar är helt nytt och kommer användas för att testa ett signalsystem i tågmiljö. Programmeringen sker i ADA och systemet ställer höga krav på säkerhet, kvalitet, spårbarhet, verifiering och validering.

Testomgivningen byggs upp i ett labb på plats och kommer därefter användas i ett projekt som pågår flera år. Utöver mjukvarudesign kommer du även arbeta med kodrecensioner, integrationtester och felsökning.

Vi söker dig som
 • Har en avslutad ingenjörsutbildning eller motsvarande där du kommit i kontakt med mjukvarualgoritmer och att du därmed har förståelse för programmeringsmetodik
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
Det är meriterande om du tidigare har programmerat i ADA och om du har liknande arbetslivserfarenheter sedan innan.

Som person är du:
 • Noggrann då du i rollen behöver vara uppmärksam på detaljer
 • Samarbetsvillig då du kommer arbeta i ett lag av andra ingenjörer
 • Kommunikativ på så sätt att du kan göra dig förstådd på ett pedagogiskt sätt men att du även är frågvis i din natur
Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: 6 månader med mycket goda chanser till förlängning
 • Placering: Solna Strand
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Ansaldos önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)