Skandinaviens största arkitektkontor söker ny anbudsansvarig

Skandinaviens största arkitektkontor söker ny anbudsansvarig

Är du intresserad av att arbeta i en kreativ verksamhet och skulle beskriva dig själv som noggrann och kommunikativ? Har du dessutom erfarenhet av anbudsarbete eller motsvarande utbildning? Då är det kanske just dig som White Arkitekter söker. Passa på att skicka in din ansökan redan idag för att påbörja ett nytt spännande uppdrag, vi arbetar med löpande urval!

Information om uppdraget

"Med arkitekturens kraft driver vi omställningen till ett hållbart liv."

White, med sina ca 700 medarbetare, är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, det tredje största i Europa med flertalet kontor i hela Sverige liksom kontor i Norge, England och Tyskland. Kulturen präglas av drivna människor med stark vilja men är samtidigt öppen och grundad på samarbete mellan olika kompetensområden. White är medarbetarägt till 100%.

Nu söker White Arkitekter förstärkning i form av en anbudsansvarig under en sex-månaders period. Rollen som anbudsansvarig innebär ett självständigt arbete med att samordna och driva anbud framåt. Tjänsten har även inslag av en projektledande roll där du koordinerar anbudsprocessen genom att bearbeta en stor mängd text och information och kalla till och hålla i uppstarts- och avstämningsmöten med de kompetenser som berörs samt ta ansvar för att ett fullständigt anbud levereras i utsatt tid. Det dagliga arbetet består av att bevaka nya upphandlingar som kommer ut, läsa och sammanfatta upphandlingsunderlag, kontakta de arkitekter eller specialister som berörs, sammanställa material och referenser till anbuden samt uppfölja upp och analysera utfall. Det är stundtals korta deadlines och det är viktigt att du trivs med detta. I Stockholm arbetar två andra anbudsansvariga. Därtill kommer du arbeta nära arkitekter, specialister och kontorschef och tillhöra marknadsredaktionen och rapportera till marknads- och kommunikationsansvarig. Under uppstartsfasen kommer du erbjudas en gedigen introduktion och upplärning på plats för att komplettera dina tidigare erfarenheter och kunskaper, allt för att ge dig de bästa förutsättningarna. Stockholmskontoret har idag drygt 200 anställda och söker nu tillskott till teamet, du kommer även ingå i ett anbudsnätverk med övriga kontor.

Du erbjuds
 • Att få vara en del av en verksamhet som gör skillnad och främjar hållbarhet, White Arkitekter vill skapa något idag som håller för framtida generationer
 • Att få delta i en kultur som stimulerar utveckling och omges av kreativa personer
 • En engagerad konsultchef under hela din anställning
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter
 • Leda och samordna anbudsarbete tillsammans med arkitekter och specialister
 • Sammanställa anbud och prekvalificeringar
 • Samla information, referenser samt granska CV:n
 • Korrekturläsa och granska information i anbudsprocessen
 • Ansvara för att inlämning av anbud sker i tid
 • Bevaka pågående upphandlingar och analysera utfallet av dessa
 • Ansvara för erfarenhetsåterföring från inlämnade anbud och föreslå förbättringsåtgärder
Vi söker dig som
 • Har goda kunskaper inom Lagen om offentlig upphandling (LOU), antingen genom eftergymnasial utbildning eller genom arbetslivserfarenhet.
 • Har tidigare erfarenhet av anbudsarbete eller projektledning
 • Är van att arbeta i Office paketet
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
Meriterande
 • Har erfarenhet av upphandlingsarbete, RFQ, avtalshantering eller liknande
 • Har erfarenhet av systemet Adobe InDesign
 • Har ett intresse eller erfarenhet av branschen som White Arkitekter verkar inom
Personliga egenskaper

Utöver det ovan nämnda söker vi dig som vill arbeta tillsammans personer som vill göra skillnad och där du kan bidra med din kreativa, nytänkande och nyfikna sida. Du har en förmåga att arbeta självständigt i kombination med en god kommunikationsförmåga som gör att processer drivs framåt. Du är även noggrann och analytisk med ett öga för detaljer. Du har starka sociala färdigheter där du är framåt och orädd. Därtill ska du vara bekväm i att stundtals arbeta under press med deadlines.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, 6 månader
 • Placering: Stockholm
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se