Skandia söker handläggare inom inkasso

Skandia söker handläggare inom inkasso

Har du erfarenhet av inkasso- och kredit och ser din framtid inom bankväsendet? Vill du arbeta i en roll där du får utveckla och förbättra processer? Skandia söker nu en handläggare inom inkasso till deras back Officeavdelning!

Information om uppdraget

Academic Work söker handläggare inom inkasso till Skandias Backofficeavdelning.

Skandia är en av Sveriges största försäkrings- och bankkoncerner med över 2000 anställda och har ca. 2 miljoner kunder. De har gett människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Skandia skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. På Skandias Back Office-avdelning Låna sitter ca. 20 personer, varav två personer arbetar med inkasso-frågor. I den här rollen kommer man arbeta proaktivt med Skandias interna processer med ett fokus på inkasso.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Skandia.

Arbetsuppgifter

Som handläggare på Back Office Låna arbetar du främst med inkassoärenden, samtidigt som du även kommer stötta upp dina övriga kollegor på avdelningen i andra ärenden. Din huvuduppgift är att arbeta för Skandiabankens krav- och inkassoverksamhet där god inkassosed är en förutsättning för att lyckas i rollen. Du ges även möjlighet att komma med förbättringsförslag och utveckla inkassoprocessen på bolaget.

Du kommer till exempel att:
 • Driva hanteringen och kommunikationen mot kunder som är sena med sina inbetalningar
 • Hantera den löpande administrationen
 • Samarbeta med bedrägeriavdelningen och arbeta proaktivt för att förbättra bankens interna processer
Tjänsten passar dig som har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med inkasso och vill arbeta i en administrativ roll!

Vi söker dig som
 • Har ca. 1-2 års erfarenhet av en roll som inkassohandläggare
 • Har obehindrade kunskaper i svenska och engelska då kommunikationen kan ske på båda språken
 • Har goda kunskaper inom bank och en grundförståelse för bolåneaffären
I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen är du noggrann och är uppmärksam på detaljer i ditt arbete. Vidare har du ett strukturerat arbetssätt och planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Du har även en god problemlösande förmåga och analyserar samt bryter ner problem i sina beståndsdelar. Då du kommer arbeta i team är du även en lagspelare som bidrar till en positiv stämning på arbetsplatsen. Vi ser även att du är flexibel och agerar effektivt när förutsättningar förändras och anpassar dig till nya omständigheter.
Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Lovisa.flygare@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Skandias önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Idag är vi 2 500 anställda och har ca 2 miljoner kunder i Sverige och Danmark. Totalt förvaltar Skandia ett kapital om drygt 571 miljarder kronor.